16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoreea de Sud extinde interdicţia reuniunilor sociale la nivel naţional

Coreea de Sud extinde interdicţia reuniunilor sociale la nivel naţional

Coreea de Sud a extins interdicţia adunărilor private mai mari de patru persoane la nivelul întregii ţări, precum şi regulile de distanţare socială fără precedent în Seul, deoarece numărul cazurilor zilnice de infectare a depăşit 1.000 în patru zile, transmite luni Reuters.

Coreea de Sud se confruntă cu o creştere prelungită a contaminărilor cu noul coronavirus în cel mai recent val al epidemiei care a dus la o creştere accentuată a deceselor.

Ţara asiatică a raportat 1.020 de noi cazuri de coronavirus începând de duminică la miezul nopţii. Bilanţul total al infectărilor a ajuns la 64.264, iar cel al deceselor la 981, conform cifrelor furnizate de agenţia coreeană pentru controlul şi prevenire a bolilor (KDCA).

Doar 657 de cazuri au fost raportate la sfârşitul acestei săptămâni. Un oficial din domeniul sănătăţii a declarat că acest al treilea val de infectare este pe cale de a fi controlat.

Regulile extinse de distanţare socială impuse în capitală şi în zonelor învecinate au vizat bisericile, restaurantele, cafenelele, staţiunile de schi şi alte locuri publice.

Focare extinse

Peste 60% din noile cazuri provin din Seul, provincia Gyeonggi şi oraşul Incheon, care au focare extinse concentrate în jurul căminelor de bătrâni şi al închisorilor.

Prim-ministrul Chung Sye-kyun a cerut un efort total pentru pregătirea programului de vaccinare a populaţiei.”KDCA ar trebui să fie perfect pregătit pentru întreg procesul în momentul sosirii vaccinului – distribuţie, depozitare, inoculare şi supraveghere”, a declarat Chung într-o şedinţă de guvern.

El a cerut, de asemenea, ministerelor sănătăţii, siguranţei şi transporturilor să contribuie la accelerarea procesului, astfel încât să nu se confrunte cu genul de probleme întâlnite în Statele Unite şi în unele ţări din Europa.

Coreea de Sud intenţionează să demareze vaccinarea în luna februarie, începând cu angajaţii din domeniul sanitar şi persoanele vulnerabile.

Guvernul sud-coreean a fost criticat pentru acest program, având în vedere vaccinările în curs de desfăşurare în Statele Unite şi Uniunea Europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS