19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă probe de coronavirus de la „Matei Balș“ au avut „rezultate diferite” față de cele de până acum. O fi noua tulpină? Ce spune Ministerul Sănătății

Două probe de coronavirus de la „Matei Balș“ au avut „rezultate diferite” față de cele de până acum. O fi noua tulpină? Ce spune Ministerul Sănătății

Două probe de detectare ale infecției cu noul coronavirus au avut rezultate diferite față de cele cunoscute până acum, a spus un reprezentant al Institutului Matei Balș.

Declarația vine în contextul noii tulpini de Sars-Cov-2 care a apărut în Marea Britanie și, ulterior, și în alte țări. ”În laboratorul de genetică al Institutului, două probe au avut rezultate diferite la amplificare față de rezultatele cunoscute până acum”, a declarat Cătălin Apostolescu, purtător de cuvânt la „Matei Balș“, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

”În următoarele zile vom face secvențierea pentru a vedea dacă este vorba de noua tulpină“, a mai spus Apostolescu. Acesta nu a dat prea multe amănunte, spunând că nu este clar la acest moment nici dacă este vorba de doi pacienți sau de două probe diferite ale aceluiași pacient.

”Este vorba de niște modificări ale amplificării genelor care apar în procesul de determinare. Urmează să corelăm informațiile, să le punem cap la cap”, a adăugat acesta. Noua tulpină este considerată de autorităţile britanice ca fiind cu 50% până la 74% mai contagioasă decât celelalte mutaţii ale noului coronavirus.

Două probe de coronavirus de la „Matei Balș“ au avut „rezultate diferite” față de cele de până acum. Reacția Ministerului Sănătății

Pe teritoriul României nu a fost confirmată până în prezent noua variantă SARS-Cov-2 depistată în Marea Britanie, a precizat, duminică, Ministerul Sănătății, ca reacție la situația cu probele cu rezultate diferite de la Institutul „Matei Balș“.

„O nouă tulpină se poate confirma numai prin secvențierea genomului viral de către institutele sau unitățile sanitare abilitate, iar această procedură tehnică va fi definitivată zilele următoare pornind de la probele selectate în urma testării RT-PCR”, susține Ministerul Sănătății.

SursaHotnews

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS