11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA murit unul din cei doi poliţişti din Olt răniţi grav după ce maşina lor de serviciu s-a ciocnit cu o ambulanţă

A murit unul din cei doi poliţişti din Olt răniţi grav după ce maşina lor de serviciu s-a ciocnit cu o ambulanţă

Unul dintre cei doi poliţişti din judeţul Olt grav răniţi după ce maşina de serviciu în care se aflau s-a ciocnit cu o ambulanţă a murit. Nițu Fănel avea 49 de ani şi a fost, în ultimii zece ani, şeful Postului de Poliţie Morunglav.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt deplânge stingerea din viaţă a colegului nostru, Nitu Fănel, în vârstă de 49 de ani, din cadrul Postului de Poliţie Morunglav. Vestea cumplitului accident de circulaţie din prima zi a acestui an ne-a zguduit pe toţi şi ne-a încărcat inimile de durere, tristeţe şi compasiune”, a transmis azi IPJ Olt. 

Polițist de 25 de ani

Potrivit sursei citate, Nițu Fănel avea o experienţă de 25 de ani, timp în care a lucra în domeniul ordinii publice, iar pentru zece ani a fost şeful Postului de Poliţie Morunglav.  

„Pe această cale, aducem un ultim omagiu celui care a fost un bun coleg, trecerea sa în nefiinţă reprezentând o mare pierdere pentru instituţia noastră. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt transmite familiei îndurerată sincere condoleanţe şi o asigurăm de profunda noastră compasiune”, au arătat reprezentanţii Poliţiei Olt.

Toți ocupanții celor două mașini au fost răniți în accident

Cei doi poliţişti au fost răniţi grav, vineri, după ce maşina de serviciu în care se aflau s-a ciocnit cu o ambulanţă, pe DN 64 Caracal-Găneasa, pe raza comunei Şopârliţa. Ambele echipaje interveniseră la acelaşi caz, pentru preluarea unei persoane cu un comportament violent.

“În urma unui apel prin 112, poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Bobiceşti, împreună cu un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt au intervenit pentru a transporta la o unitate medicală o persoană al cărei comportament era deviant. Persoana violentă a fost transportată cu ambulanţa, iar echipajul de poliţie însoţea transportul, conform protocolului, având semnalele luminoase în funcţiune”, se arăta în comunicatul IPJ Olt.  

La un moment dat, pacientul a devenit violent, conducătorul ambulanţei a frânat brusc, moment în care mașina echipajului de poliţie a intrat în coliziune cu acesta, eveniment petrecut pe fondul unui carosabil uşor umed. În accident au mai fost răniți, în afară de polițiști, asistenta, şoferul ambulanţei și persoana preluată.

Echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au intervenit la fața locului, au asistat medical victimele și le-au transportat la spital, conștiente.

Poliţiştii, unul în vârstă de 36 de ani şi altul de 49 de ani, care au suferit fracturi la picioare, au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale. Din nefericire, Nițu Fănel, şeful Postului de Poliţie Morunglav, a murit în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viața.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS