15.3 C
Craiova
marți, 4 octombrie, 2022
Știri de ultima orăActualitatePesta porcină africană, confirmată pe două fonduri de vânătoare din Bistrița-Năsăud

Pesta porcină africană, confirmată pe două fonduri de vânătoare din Bistrița-Năsăud

Pesta porcină africană a fost depistată la mistreți din două fonduri de vânătoare din județul Bistrița-Năsăud, scrie hotnews.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bistrița-Năsăud, este vorba de fonduri de vânătoare din localitățile Figa și Sâniacob.

Printre măsurile adoptate de Centrul Local de Combatere a Bolilor, întrunit joi, se numără vânarea, în termen de 60 de zile, a mistreților, „prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul, urmând ca mai apoi să fie testați atât virusologic, cât și serologic; de asemenea, se vor efectua inspecții/patrulări zilnice de către gestionarii fondurilor de vânătoare, dar și supravegherea exploatațiilor de porci domestici din zona infectată”.

Conform Prefecturii, zonele infectate sunt localitățile Agrișu de Jos, Agrișu de Sus, Beudiu, Bidiu, Bozieș, Bretea, Chețiu, Chintelnic, Chiraleș, Coasta, Cristur-Șieu, Dumbrava, Enciu, Feleac, Figa, Malin, Nușeni, Podirei, Rusu de Sus, Rusu de Jos, Sâniacob, Șieu-Odorhei, Șieu-Sfântu, Șintereag, Șintereag-Gară, Șirioara, Vița.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS