0 C
Craiova
marți, 2 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate 24.500 de angajaţi MAI vor acţiona zilnic în perioada minivacanţei de Revelion

24.500 de angajaţi MAI vor acţiona zilnic în perioada minivacanţei de Revelion

-

Aproximativ 24.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona în fiecare zi, în perioada minivacanţei de Revelion, pentru a proteja sănătatea şi siguranţa românilor, a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual şi măsurile de protecţie sanitară, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus suplimentarea efectivelor care vor acţiona în minivacanţa de Revelion pentru a proteja sănătatea şi siguranţa românilor. Începând de astăzi şi până duminică, în fiecare zi vor acţiona în medie la nivel naţional aproximativ 24.500 de angajaţi MAI, cu 14% mai mulţi faţă de anul trecut.

Acestora li se adaugă şi 2.300 de poliţişti locali. Efectivele de ordine publică vor avea o prezenţă vizibilă şi activă în teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite şi pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale şi activităţile care pot favoriza răspândirea virusului SARS-Cov-2″, a declarat Dajbog, la sediul MAI.

Potrivit acesteia, numărul forţelor MAI mobilizate pentru ultima noapte din an va fi în medie cu 12% mai mare faţă de celelalte zile de minivacanţă.

Dajbog a precizat că ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a solicitat implicare maximă atât din partea factorilor de conducere cât şi a celorlalţi angajaţi aflaţi în misiune în aceste zile, şi a accentuat importanţa activităţilor preventive.

„Angajaţii MAI vor acorda o atenţie deosebită acţiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecţie sanitară în noaptea de Revelion, când în mod tradiţional se organizează petreceri cu un număr mare de persoane în case private, în localuri sau chiar în spaţii publice”, a spus purtătorul de cuvânt al MAI.

Ea a amintit că în prezent sunt în vigoare mai multe prevederi care se aplică pe durata stării de alertă pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei, în funcţie de rata de infectare din fiecare zonă.

„Sunt interzise petrecerile şi evenimentele private, precum mese festive, în spaţii închise sau deschise. Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi şi discoteci.

În toate localităţile se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei în intervalul orar 23,00 – 5,00, cu excepţia deplasărilor în interes profesional, pentru asistenţă medicală, precum şi pentru alte motive justificate prevăzute de lege. Pentru verificarea ordinului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, ori o declaraţie pe propria răspundere”, a reamintit Monica Dajbog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

ȘTIRI GdS

Tramvaiele noi destinate Craiovei, telenovelă fără sfârşit

Tramvaiele noi destinate Craiovei devin o telenovelă fără sfârşit. La mai bine de doi ani de când a fost lansată licitaţia, procedura a intrat în impas.

Megaîntâlnire la primărie: Cine poluează Craiova?

Aerul din Craiova continuă să fie irespirabil. Craiovenii se plâng de praf, miros de cărbune, fum. Concret există poluare, dar cine sunt poluatorii? La sfârşitul...

Plângere penală după vânzarea Abatorul Podari

Vânzarea de către un lichidator judiciar a Abatorului Podari vine "la pachet" cu o plângere penală la DNA, dar şi acţiuni în instanţă. Abatorul Podari, deţinut de omul de afaceri Dinel Staicu, a fost vândut de lichidatorul judiciar al Băncii Internaţionale a Religiilor la sfârşitul anului trecut, după ani de procese. Problema este, spune un craiovean, că lichidatorul a vândut şi o clădire(cantina) şi terenul cumpărate de el în 1998, respectiv 1999.

Polaris trebuie să scape în 3 luni Târgu Jiul...

Administratorul depozitului de gunoi de la Târgu Jiu are termen trei luni de zile pentru eliminarea poluării olfactive. Este înțelegerea la care s-a ajuns...

Peste 400 de mașini sunt abandonate pe domeniul public...

Peste 400 de mașini sunt abandonate în prezent pe domeniul public din Târgu Jiu. Este vorba de mașini care nu sunt folosite de proprietarii...

CEO a ajuns pe locul al doilea în topul...

Complexul Energetic Oltenia a urcat luni pe locul al doilea în topul producătorilor de energie electrică din țară. Pe prima poziție se află de...