14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii care merg în Polonia cu avionul sau cu autocarul trebuie să intre obligatoriu în carantină 10 zile

Românii care merg în Polonia cu avionul sau cu autocarul trebuie să intre obligatoriu în carantină 10 zile

Persoanele care sosesc în Polonia în perioada 28 decembrie 2020 – 17 ianuarie 2021, din statele membre UE, inclusiv România, cu avionul sau cu autocarul trebuie să intre în carantină (la o locație declarată la sosire, pentru o perioadă de 10 zile, cu suportarea cheltuielilor aferente.

Ministerul Afacerilor Externe a transmis marți că autoritățile poloneze au revizuit condițiile de intrare în Polonia, în contextul pandemiei de COVID-19, noile măsuri fiind introduse cu titlu temporar, începând cu 28 decembrie 2020 şi până la data de 17 ianuarie 2021, potrivit HotNews.

Astfel, persoanele care sosesc în Polonia în perioada 28 decembrie 2020 – 17 ianuarie 2021, din statele membre UE, inclusiv România, prin intermediul transportului organizat (cu avionul sau autocarul), trebuie să intre în carantină (kwarantanna) la o locație declarată la sosire, pentru o perioadă de 10 zile, cu suportarea cheltuielilor aferente de către persoanele în cauză.

La intrarea în Polonia, trebuie să comunice autorităților adresa la care vor efectua carantina obligatorie

Totodată, la intrarea în Polonia, acestea trebuie să comunice autorităților de frontieră adresa la care vor efectua carantina obligatorie, precum şi un număr de telefon de contact, și să se deplaseze imediat la locuința declarată. Perioada de 10 zile de carantină va fi calculată începând cu ziua următoare intrării în acest stat.

Care sunt excepțiile

Sunt exceptate de la obligativitatea intrării în carantină persoanele care se deplasează în Polonia cu autoturisme personale (până la şapte locuri), persoanele care au fost vaccinate pentru COVID-19, elevii, studenţii, anumite grupuri profesionale (marinari, personal aerian, militari, corp diplomatic, persoane care efectuează deplasări în cadrul activităţilor profesionale şi alte categorii), precum și cetățenii și rezidenții statelor membre UE aflați în tranzit pe teritoriul Republicii Polone.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în perioada menţionată, transportul feroviar internațional de călători este suspendat

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în perioada menţionată, transportul feroviar internațional de călători este suspendat.

Ministerul Afacerilor Externe amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Varșovia: +48 22 628 31 56, +48 22 622 25 70, +48 22 622 25 20, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice: +48 694 486 683.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS