22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIndia a raportat primele cazuri de infectări cu noua tulpină de coronavirus

India a raportat primele cazuri de infectări cu noua tulpină de coronavirus

Autorităţile sanitare indiene au identificat şase persoane care au revenit din Marea Britanie şi sunt infectate cu noua tulpină de coronavirus, transmite agerpres.

În India, numărul zilnic de noi cazuri de infectare se află la cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni.

India a suspendat toate zborurile dinspre Marea Britanie

Toţi cei şase pacienţi sunt ţinuţi în izolare, conform unui comunicat al Ministerului indian al Sănătăţii, iar persoanele alături de care au călătorit la întoarcerea în India sunt căutate de autorităţi.

„Contacţii lor apropiaţi au fost introduşi în carantină”, se mai precizează în comunicat.

India a suspendat toate zborurile dinspre Marea Britanie până la sfârşitul lunii, însă aproximativ 33.000 de persoane au intrat deja în India de la sfârşitul lunii noiembrie, înainte de aplicarea acestei măsuri.

Dintre aceştia, 114 persoane au avut teste pozitive la noul coronavirus, iar aceste teste sunt reverificate pentru a identifica dacă este vorba despre tulpina britanică sau nu.

Campania de vaccinare a populației va începe în ianuarie

Cu 10,22 de milioane de infecţii, India se află pe locul doi în lume după numărul cazurilor, devansată de Statele Unite. Marţi, autorităţile indiene au raportat 16.432 de noi cazuri de infectare, cea mai mică rată zilnică de infectare din 25 iunie şi până în prezent, conform Ministerului indian al Sănătăţii.

India, cu o populaţie de aproximativ 1,35 miliarde de locuitori, a raportat până în prezent peste 148.150 de decese din cauza Covid-19, potrivit datelor oficiale.

Autorităţile sanitare pregătesc o campanie de vaccinare pentru aproximativ 300 de milioane de oameni al cărei debut este anunţat pentru începutul lunii ianuarie 2021, după ce Serum Institute of India, care produce vaccinul dezvoltat de Oxford/AstraZeneca, va primi aprobarea de urgenţă pentru a fi folosit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS