13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de ceaţă în Dolj și alte trei judeţe, şi de vânt puternic în cinci judeţe

Cod galben de ceaţă în Dolj și alte trei judeţe, şi de vânt puternic în cinci judeţe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în această dimineață atenţionări cod galben de ceaţă în patru judeţe din sud şi est, dar şi de vânt puternic în cinci judeţe situate în nordul, centrul şi estul ţării.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10.00, în judeţul Argeş, localităţile: Curtea de Argeş, Bascov, Băiculeşti, Albeştii de Argeş, Mălureni, Merişani, Budeasa, Tigveni, Şuici, Cocu, Valea Danului, Uda, Ciofrângeni, Băbana, Valea Iaşului, Cepari, Cotmeana, Sălătrucu, Morăreşti, Drăganu, Cicăneşti şi Poienarii de Argeş, precum şi în Olt şi Dolj se va semnala ceaţă ce determină reducerea vizibilităţii, local, sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri.

Până la ora 9.00, ceaţa va persista şi în zona joasă a judeţului Neamţ.

De asemenea, până la ora 11:00, se vor semnala intensificări ale vântului, ce vor atinge la rafală 55 – 65 km/h, în judeţul Sibiu, localităţile: Sibiu, Cisnădie, Avrig, Tălmaciu, Şelimbăr, Turnu Roşu, Sadu şi Boiţa, iar până la ora 9:00, în zona de munte a judeţelor Suceava şi Neamţ, la peste 1.800 de metri, vântul va avea viteze la rafală de 90 – 100 km/h.

În următoarea oră, în zonele montane din judeţele Maramureş şi Bistriţa-Năsăud se vor semnala intensificări ale vântului care la rafală vor depăşi 80-90 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS