15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDonald Trump și-a graţiat cuscrul, condamnat pentru fraudă fiscală

Donald Trump și-a graţiat cuscrul, condamnat pentru fraudă fiscală

Preşedintele Trump a graţiat miercuri aproape 30 de persoane controversate. Asta cu puţin timp înainte de a-i preda mandatul prezidenţial, în ianuarie, preşedintelui ales Joe Biden. Unul dintre beneficiarii graţierii este un membru al familiei, Charles Kushner, tatăl ginerelui său, Jared Kushner.

Potrivit Mediafax, Charles Kushner a fost condamnat în 2004 la doi ani de închisoare pentru fraudă fiscală, iar graţierea îi şterge această condamnare din cazier.
Alte două persoane care au beneficiat de graţiere au refuzat să coopereze cu procurorii în legătură cu investigaţia privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale de acum patru ani. Este vorba de Paul Manafort, preşedintele campaniei lui Trump din 2016 și Roger J. Stone Jr., consilierul lui Trump.

Acestea au fost cele mai importante nume dintr-un lot de 26 de graţieri şi trei comutări făcute publice de Casa Albă.

Faptul că Trump se foloseşte de puterile sale pentru a acorda clemenţă aliaţilor şi susţinătorilor săi a atras critici chiar şi din partea unor republicani. „Acest lucru este putred până la miez,” a spus senatorul Ben Sasse, republicanul din Nebraska.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS