11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTest negativ la Covid-19 pentru zborurile din Marea Britanie către New York

Test negativ la Covid-19 pentru zborurile din Marea Britanie către New York

Companiile British Airways şi Delta Airlines le vor cere pasagerilor la plecarea din Marea Britanie cu destinaţia New York un certificat de test negativ la Covid-19, din cauza incertitudinii din jurul noii tulpini a coronaviruslui. Anunțul a fost făcut ieri de guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo.

„Cu începere de marţi, British Airways le va cere pasagerilor de pe zborurile din Marea Britanie spre New York să arate un certificat negativ la Covid-19 înainte de îmbarcare”, a scris pe Twitter Andrew Cuomo, adăugând că şi Delta Airlines a fost de acord să facă la fel, potrivit Agerpres.

Guvernatorul a precizat că a solicitat companiei Virgin Atlantic să aplice aceleaşi măsuri, fără să obţină vreun angajament deocamdată.

120 de ţări au cerut teste negative pentru zborurile dinspre Regatul Unit

New York, unde zborurile internaţionale aterizează mai ales pe aeroporturile J.F. Kennedy şi Newark, s-a alăturat astfel celor circa 120 de ţări care au cerut teste negative pentru zborurile dinspre Regatul Unit, a continuat Andrew Cuomo.

Guvernatorul a afirmat că autorităţile federale americane ar trebui să suspende zborurile dinspre Marea Britanie

În cursul unui briefing de presă, guvernatorul a afirmat că autorităţile federale americane ar trebui să suspende zborurile dinspre Marea Britanie, aşa cum au făcut numeroase alte ţări.

Apariţia unei noi tulpini a coronavirusului în Marea Britanie a provocat panică în lumea întreagă. Zeci de capitale au anulat zborurile dinspre şi spre această ţară, chiar dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ţinut luni să liniştească opinia publică afirmând că noua tulpină „nu este scăpată de sub control”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS