1 C
Craiova
duminică, 5 decembrie, 2021
Știri de ultima orăActualitatePremii de 2,4 miliarde de euro la loteria de Crăciun din Spania

Premii de 2,4 miliarde de euro la loteria de Crăciun din Spania

Spaniolii care au câştigat la tradiţionala loterie de Crăciun (‘El Gordo’), dotată cu cele mai mari premii din lume, şi-au împărţit astăzi premii totale în valoare de 2,4 miliarde de euro, informează agerpres.

Această loterie, care există din 1892 şi a cărei tragere are loc în fiecare an în ziua de 22 decembrie la Madrid, este o tradiţie extrem de populară în Spania. Unde numeroase familii, grupuri de prieteni sau colegi cumpără împreună bilete (vândute pentru 20 de euro bucata) sau le oferă sub formă de cadou de sfârşit de an.

Suma totală este repartizată între mai mulţi câştigători, în special cei care au câştigat marele premiu, denumit ‘El Gordo’ (Grasul), care în acest an este numărul 72.897. Marele premium este plătit de 172 de ori, în condiţiile în care fiecare dintre cele 100.000 de numere este vândut de 172 de ori.

Loteria de Crăciun, mai așteptată ca niciodată

Loteria a fost organizată în acest an la Teatro Real – sediul Operei din Madrid -, însă fără public, din cauza restricţiilor sanitare.

La fel ca şi în alţi ani, posturile de televiziune au transmis scenele de bucurie şi îmbrăţişările din faţa ghişeelor unde au fost vândute numere câştigătoare.

Această generoasă loterie era aşteptată cu nerăbdare în acest an, în plină criză economică şi socială provocată de pandemia de Covid-19 în Spania, una din ţările europene cele mai grav lovite. În ultimele săptămâni, cozi lungi s-au format în faţa sediilor loteriei renumite pentru că ar fi cele mai norocoase, cum este cel de la Dona Manolita, din centrul Madridului. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Cei doi români confirmați cu Omicron, în stare foarte...

Cei doi pacienți confirmați cu varianta Omicron a SARS-CoV2...

ȘTIRI GdS