13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc nu va mai ține slujbele de Crăciun și Anul Nou în balconul Bazilicii San Pietro

Papa Francisc nu va mai ține slujbele de Crăciun și Anul Nou în balconul Bazilicii San Pietro

Papa Francisc va ține slujbele Crăciun și Anul Nou în interiorul Vaticanului şi nu în balconul central în aer liber al Bazilicii Sfântul Petru, din cauza unor noi restricţii împotriva coronavirusului instituite în Italia, a precizat azi Vaticanul, citat de agerpres.

În plus faţă de mesajul de Crăciun ”Urbi et Orbi” (”Către oraş şi lume”), alte cinci adrese care urmau să fie rostite de la o fereastră a Palatului Apostolic din Vatican, ce dă înspre Piaţa Sfântul Petru, în perioada 26 decembrie – 6 ianuarie, vor fi de asemenea mutat în interior.

Restricții de Sărbători

Conform restricţiilor, oamenii nu vor putea merge în Piaţa Sfântul Petru. Evenimentele papale vor fi transmise în direct prin streaming şi difuzate la televiziune.

Italienii vor intra într-un lockdown naţional cuprinzând cea mai mare parte a sărbătorilor de Crăciun şi de Anul Nou. Magazinele neesenţiale vor rămâne închise în perioada 24-27 decembrie, 31 decembrie – 3 ianuarie şi 5-6 ianuarie. În aceste zilele, rezidenţii vor avea voie să călătorească doar pentru a ajunge la muncă, din motive medicale sau pentru urgenţe.

Restricţiile vor limita numărul persoanelor cărora li se va permite să participe la principalele evenimente papale din interiorul Bazilicii Sfântul Petru, precum Liturghia din Ajunul Crăciunului, predica din Ajunul Anului Nou, 1 ianuarie – Ziua Mondială a Păcii, 6 ianuarie – slujba de Bobotează.

Slujba de Crăciun, devansată

Liturghia din Ajunul Crăciunului oficiată de Papa Francisc va începe la ora 19.30, cu două ore mai devreme decât de obicei, pentru a permite auditoriului restrâns să se întoarcă la domiciliu până la ora 22.00, când pe teritoriul Italiei intră în vigoare o restricţie de circulaţie.

După ce Italia a fost lovită de un al doilea val al pandemiei, audienţele generale desfăşurate săptămânal de papa Francisc au fost mutate din nou în interior şi au fost ţinute fără participarea publicului, după ce în lunile anterioare se desfăşuraseră în prezenţa unui public restrâns.

Italia, prima ţară occidentală lovită de pandemie, a înregistrat, începând cu luna februarie, 69.214 de decese cauzate de Covid-19, cel mai mare număr de morţi din Europa şi al cincilea la nivel global. Au fost raportate circa 1,96 de milioane de cazuri până în prezent.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS