11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO bombă detonată la Kabul a ucis cel puţin cinci medici care lucrau la o închisoare

O bombă detonată la Kabul a ucis cel puţin cinci medici care lucrau la o închisoare

O bombă detonată pe un drum în capitala afgană Kabul a ucis în această dimineață cel puţin cinci medici, care se deplasau spre locul de muncă, cea mai mare închisoare din Afganistan, au anunţat oficiali afgani, citați de agerpres.

Mişcarea Talibană a declarat că nu este implicată în acest atac, în care au fost ucişi cei cinci medici ce se deplasau spre închisoarea Pul-e-Charkhi, unde se află mii de deţinuţi, inclusiv destui insurgenţi talibani.

Potrivit unor informaţii, au fost plasate mai multe bombe magnetice mici sub vehicule, mulţi acuzându-i pe talibani de acest atac, în pofida negocierilor de pace menite să pună capăt celor două decenii de război.

Trei medici, dintre care două femei, care lucrau la stăvilirea răspândirii noului tip de coronavirus în închisoare, se numără printre cei ucişi, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Ministerului Sănătăţii afgan, Masooma Jafari.

„Este trist şi de neimaginat în ziua de azi ca duşmanii umanităţii să vizeze lucrători din domeniul sănătăţii, cunoscuţi ca pacificatori”, a spus Jafri.

După două decenii de război, sistemul afgan de sănătate publică este depăşit de numărul de victime cauzate de violenţe armate şi de numărul tot mai mare de bolnavi de Covid-19.

Afganistanul a anunţat 16 decese cauzate de coronavirus în ultimele 24 de ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS