5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCE recomandă reluarea traficului cu Marea Britanie pentru "călătoriile esenţiale"

CE recomandă reluarea traficului cu Marea Britanie pentru „călătoriile esenţiale”

Comisia Europeană le-a recomandat astăzi statelor membre ale UE să faciliteze reluarea traficului cu Marea Britanie pentru „călătoriile esenţiale” şi pentru „evitarea întreruperilor lanţului de aprovizionare”, scrie agerpres.

Recomandarea, care îşi propune să permită unui număr de mii de cetăţeni din UE şi din Regatul Unit să se întoarcă acasă, va fi examinată în această seară de ambasadorii ţărilor membre UE.

Ţările UE au introdus în ultimele zile interdicţii ale călătoriilor aeriene şi cu trenul dinspre Regatul Unit, în legătură cu o nouă tulpină de coronavirus care se transmite mult mai rapid.

„Interdicţiile de călătorie cu avionul şi cu trenul ar trebui ridicate, dată fiind nevoia asigurării călătoriilor esenţiale şi a evitării întreruperilor lanţului de aprovizionare”, a anunţat Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

Toate călătoriile neesenţiale ar trebui, pe de altă parte, să fie descurajate, a precizat executivul comunitar.

„Interdicţiile de călătorie generale nu ar trebui să-i împiedice pe mii de cetăţeni din UE şi Regatul Unit să se întoarcă acasă”, a declarat comisarul european pentru justiţie, Didier Reynders.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS