20.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdunările de peste patru persoane, interzise în Coreea de Sud

Adunările de peste patru persoane, interzise în Coreea de Sud

Adunările de peste patru persoane în timpul Crăciunului şi pe perioada vacanţei de Anul Nou vor fi interzise, la nivel naţional, în Coreea de Sud, informează dpa.

Regula va intra în vigoare joi şi va fi menţinută până la 3 ianuarie, a declarat premierul Chung Sye-kyun, citat de agenţia de presă Yonhap, potrivit Agerpres.

Pârtiile de schi şi alte facilităţi dedicate sporturilor de iarnă vor fi închise

Pârtiile de schi şi alte facilităţi dedicate sporturilor de iarnă vor fi, de asemenea, închise în respectiva perioadă. Măsura extinde o interdicţie deja planificată pentru capitala Seul şi zonele din apropiere de miercuri.

Coreea de Sud speră să limiteze un al treilea val al pandemiei

Coreea de Sud speră să limiteze un al treilea val al pandemiei după ce ţara a înregistrat o creştere a numărului de cazuri săptămâna trecută, cu cinci zile consecutive în care numărul de infectări confirmate a depăşit 1.000.

Luni şi marţi a fost constat un declin al numărului zilnic de infectări, de 926, respectiv, 869, însă autorităţile susţin că acesta s-ar putea datora unui număr mai scăzut de testări efectuate în weekend.

Cu o populaţie de 52 de milioane de locuitori, ţara a fost considerată un exemplu pentru răspunsul său la COVID-19 la începutul acestui an şi a evitat până acum un lockdown generalizat.

Până în prezent, în Coreea de Sud, noul coronavirus a provocat 51.460 de infectări şi 722 de decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS