9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlgeria va începe vaccinarea împotriva COVID-19 în ianuarie

Algeria va începe vaccinarea împotriva COVID-19 în ianuarie

Preşedintele algerian, Abdelmadjid Tebboune, a anunțat duminică seară că țara sa va începe vaccinarea împotriva COVID-19 în ianuarie. Acesta a cerut să fie ales „vaccinul adecvat”, notează AFP.

„I-am dat instrucţiuni prim-ministrului (Abdelaziz Djerad) să prezideze, fără întârziere, o reuniune cu Comitetul ştiinţific de urmărire a evoluţiei pandemiei de coronavirus în vederea alegerii vaccinului adecvat anti-COVID-19 şi lansării campaniei de vaccinare chiar din ianuarie 2021”, a scris Abdelmadjid Tebboune pe contul său de Twitter, potrivit Agerpres.

Algeria „va cumpăra vaccinul anti-coronavirus care prezintă anumite garanţii”

Algeria nu a decis deocamdată asupra vaccinului pe care îl va comanda. Recent, premierul Abdelaziz Djerad a afirmat că Algeria „va cumpăra vaccinul anti-coronavirus care prezintă anumite garanţii. De aici imperativul de a evita orice grabă sau decizie aleatorie”.

Persoanele bolnave de COVID-19 sunt tratate în spital în special cu hidroxiclorochină

Până atunci, persoanele bolnave de COVID-19 sunt tratate în spital în special cu hidroxiclorochină. De la început, „autorităţile sanitare algeriene au optat pentru a administra hidroxiclorochină bolnavilor spitalizaţi împreună cu un antibiotic şi un corticosteroid, precum şi cu anticoagulante”, a declarat pentru AFP medicul Bekkat Berkani, membru al Comitetului de urmărire a pandemiei.

Circa 100.000 de contaminări au fost recenzate în cea mai mare ţară din Africa de la înregistrarea primului caz la 25 februarie, dintre care 2.666 de decese, potrivit ultimului bilanţ al Ministerului Sănătăţii publicat duminică. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS