12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSe lucrează în forță pe "Autostrada Ford", spre final de sezon

Se lucrează în forță pe „Autostrada Ford”, spre final de sezon

Pe tronsonul 2 din Drumul Expres Craiova – Pitești, cunoscut ca Autostrada Ford se lucrează în forță. Zeci de basculante, aparținând constructorului UMB au fost surprinse în șantierul din zona lotului 2, cuprins între Piatra Olt și Valea Mare. Constructorul a terminat mai bine de jumătate din lucrările de pe tronsonul 2 din Autostrada Ford și se pregătește de finalul sezonului pe acest șantier.

Grupul UMB construiește loturile 1 și 2 din tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova – Pitești. De asemenea, companiile lui Umbrărescu au câștigat licitațiile și pentru tronsoanele 3 și 4 din această șosea de mare viteză. Mai mult, constructorul român a rămas câștigător pe tronsoanele 3 și 4 în urma soluționării contestațiilor la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). Mai departe, în urma deciziilor Curții de Apel București, grupul UMB a rămas câștigător doar pe tronsonul 3.

Pentru tronsonul 4, instanța a admis contestațiile unor constructori din alte țări și a dispus reevaluarea ofertelor. Rămâne de văzut care va fi deznodământul privind tronsonul 4, însă pentru restul tronsoanelor contractate și aflate în execuție există șanse să fie finalizate în doi – trei ani.

Primul care ar putea fi gata ar fi chiar tronsonul 2, termenul de finalizare pentru acesta fiind ultimul trimestru al anului viitor, potrivit informațiilor de pe site-ul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Gradul de execuție pe tronsonul 1, construit de italienii de la Tirrena Scavi, a ajuns la 17,5%, conform informațiilor actualizate de pe harta interactivă a marilor proiecte de infrastructură. Și acest tronson ar trebui finalizat în ultimul trimestru din 2021, însă termenul ar putea fi ratat din cauza întârzierilor generate de revizuirea acordului de mediu și emiterea autorizației de construire pentru întregul tronson.

Lucrările au ajuns la 57,61% pe lotul 1, iar pe lotul 2 la 53,08%.

Pe tronsonul 2, grupul UMB a ajuns la un stadiu al lucrărilor de 57,61% pe lotul 1, iar pe lotul 2 la 53,08%. Pe tronsonul 3, este în derulare activitatea de proiectare.Drumul Expres Craiova – Pitești va avea la final o lungime de aproximativ 121 km, 4 benzi de circulație ( 2 benzi pe sens) și va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud – Vest a României la Coridorul IV Pan European.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS