16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulgaria prelungește restricțiile anti-Covid-19 până la sfârșitul lui ianuarie

Bulgaria prelungește restricțiile anti-Covid-19 până la sfârșitul lui ianuarie

buton pause

Guvernul bulgar a prelungit până la sfârşitul lunii ianuarie restricţiile impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului, care s-a accelerat în toamnă şi a pus sub presiune sistemul medical insuficient finanţat, transmite Reuters, citată de agerpres.

Restricţiile, care urma să înceteze pe 21 decembrie, au ajutat la scăderea numărului de cazuri noi de infectare cu coronavirus, dar Bulgaria, ţară cu șapte milioane de locuitori, are în continuare una din cele mai ridicate rate de decese asociate Covid-19 din Uniunea Europeană.

Şcolile gimnaziale, mall-urile, restaurantele, cafenelele, cluburile şi sălile de sport vor rămâne închise, dar grădiniţele şi şcolile primare se vor redeschide după vacanţa de sfârşit de an, a precizat guvernul într-un comunicat.

Potrivit agenţiei BTA, autorităţile bulgare au informat în cursul acestei dimineţi că în ultimele 24 de ore au fost raportate 1.959 de cazuri noi de infectare din 6.113 de teste PCR efectuate, rata de pozitivare fiind astfel de 32%. În acelaşi interval s-au înregistrat 191 de decese. Din cele peste 7.000 de persoane spitalizate cu Covid-19, 570 se află la terapie intensivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS