10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMagnatul modei Peter Nygard a fost arestat în Canada pentru trafic de persoane

Magnatul modei Peter Nygard a fost arestat în Canada pentru trafic de persoane

Peter Nygard, un mogul al industriei modei, a fost arestat în Canada, la cererea biroului procurorului din New York. Nygard este acuzat că de-a lungul anilor a recrutat și ademenit zeci de femei pentru a le exploata sexual, anunță digi24

Peter Nygard a fost pus sub acuzare pentru trafic de persoane în scopul exploatării sexuale, extorcare și alte infracțiuni care implică zeci de femei, unele minore, au precizat marți procurorii federali din Manhattan.

În vârstă de 79 de ani, Peter Nygard, un retailer canadian de modă, este acuzat că zeci de ani a încălcat legea în Statele Unite, Bahamas și Canada. El a fost arestat luni în Winnipeg și va fi extrădat în Statele Unite, relatează The New York Times.

Procurorii spun că Nygard s-a folosit timp de 25 de ani de influența companiei sale și a angajaților săi pentru a recruta femei, inclusiv minore, pe care le-a folosit apoi pentru satisfacerea sexuală personală și a asociaților săi.

Adesea femeile proveneau din medii sărace, iar în unele cazuri există și relatări de abuz sexual, inclusiv viol. Însuși Nygard le-ar fi violat pe unele dintre victime, în timp ce altele au fost agresate sau drogate de asociații săi „pentru a se asigura că se supun solicitărilor sexuale”, spun procurorii. 

Și doi dintre fiii mogulului au depus mărturie

Alteori, femeile erau ademenite cu promisiuni că le vor fi achitate diverse cheltuieli – călătorii, lucrări dentare, asistență în materie de imigrație, operații estetice, avorturi, cheltuieli cu copiii, tratamente medicale.

Potrivit presei canadiene, inclusiv doi dintre fiii biologici ai mogulului îl acuză că a pus-o pe o lucrătoare sexuală, care mult timp a fost prietena sa, să-i violeze când erau adolescenți.

În actul de acuzare se mai spune că a folosit banii companiei pentru a închide gura martorilor sau pentru a contracara publicitatea negativă atunci când s-a confruntat cu acuzații de agresiune sexuală, plătind inclusiv pentru mărturii false. 

Aproape 60 de femei l-au reclamat în timp

Nygard, care s-a bucurat de  reputația unui playboy și cândva descria femeile din jurul său drept „sursa tinereții”, și-a deschis în urmă cu 50 de ani compania mulținațională cu sediul în Winnipeg.

El s-a retras de la conducerea Nygard International în februarie, când autoritățile federale i-au percheziționat casa din Los Angeles și birourile din New York, iar câțiva dintre marii săi clienți au renunțat la serviciile companiei sale. În momentul perchezițiilor, poliția desfășura de cel puțin cinci luni o anchetă pentru presupuse acuzații de agresiune sexuală.

Aproape 60 de femei au depus între timp plângeri împotriva lui și numărul lor ar putea crește.

În ceea ce-l privește pe magnat, acesta neagă orice acuzații și spune că totul ar fi pornit de la dușmănia pe care i-o poartă un vecin din Bahamas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS