24.5 C
Craiova
luni, 8 august, 2022
Știri de ultima orăActualitateCartea de identitate valabilă pentru intrarea în Regatul Unit până în septembrie 2021

Cartea de identitate valabilă pentru intrarea în Regatul Unit până în septembrie 2021

Cartea de identitate va mai putea fi folosită doar până la data 30 septembrie 2021 ca document în călătorie în Regatul Unit de către cetăţenii români. Iar cei care au obţinut statutul de rezident în Regatul Unit vor putea folosi cartea de identitate ca document de călătorie până la 31 decembrie 2025, amintește Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, într-o postare pe Facebook.

Cetăţenii UE vor putea intra pe teritoriul britanic ca vizitatori pentru o perioadă de şase luni fără a fi nevoie să obţină o viză.

Un vizitator poate intra în Regatul Unit de mai multe ori în această perioadă, dar nu poate ajunge să locuiască efectiv acolo prin mecanismul vizitelor repetate sau continue.

Persoanele care doresc să rămână pe perioade mai lungi de şase luni pentru a munci, a studia sau a locui în Regatul Unit vor trebui să depună o cerere de viză. Acest lucru se va putea face pe site-ul www.gov.uk, iar doritorii vor trebui să demonstreze că îndeplinesc criteriile cerute şi punctajul necesar vizei pentru care se depune cererea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS