5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate26 de milioane de americani se confruntă cu foametea

26 de milioane de americani se confruntă cu foametea

Tot mai mulți americani ajung să fure produse de bază pe măsură ce pandemia de Covid-19 continuă să facă ravagii în Statele Unite și milioane de persoane se confruntă cu foametea, relatează Business Insider, citat de hotnews.

Cererile de şomaj au crescut cu 48% în prima săptămână din decembrie

În săptămâna încheiată pe 6 decembrie, 853.000 de persoane au depus cereri de șomaj la nivelul statelor, cu 137.000 mai mulți decât în săptămâna anterioară, potrivit Departamentului american pentru muncă, citat de Washington Post.

NPR a relatat că numărul persoanelor cu contracte de muncă temporară sau care lucrează pe cont propriu ce au depus cereri de șomaj la nivel federal a crescut cu 48% în aceeași săptămână.

The Post a notat anterior că numărul persoanelor care se confruntă cu foametea în Statele Unite a ajuns la un nivel nemaivăzut de decenii, afectând cel puțin 26 de milioane de americani, care spun că nu au suficiente alimente.

A crescut numărul furturilor de produse de bază

Feeding America, cel mai mare ONG de combatere a foametei din SUA, a anunțat în luna octombrie a acestui an că, din cauza pandemiei, mai mult de 13 milioane de americani s-ar putea confrunta cu nesiguranța alimentară comparativ cu 2018, numărul total ajungând la 50,4 milioane.

Toate aceste lucruri au dus la creșterea furturilor de produse de bază precum alimente și produse pentru copii, pe măsură ce americanii se zbat pentru a-și asigura traiul zilnic.

„Vedem o creștere a numărului crimelor cu impact redus”, afirmă Jeff Zisner, director pentru securitatea locului de muncă în cadrul companiei de securitate Aegis.

„Nu este vorba de mulți oameni care intră, iau un televizor și ies fugind pe ușa din față. Este un tip foarte diferit de infracționalitate – sunt oameni care fură produse consumabile și obiecte pentru copii și bebeluși”, precizează acesta.

Această creștere a infracționalității mărunte vine pe fondul negocierilor prelungite din Congresul american pentru adoptarea unui nou pachet de stimulare economică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS