14.2 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 1.000 de cazuri de infectare cu o nouă variantă de coronavirus în Anglia

Peste 1.000 de cazuri de infectare cu o nouă variantă de coronavirus în Anglia

În ultimele zile, în Anglia au fost identificate peste 1.000 de cazuri de infectare cu o nouă variantă de coronavirus, a spus luni ministrul Sănătății, Matt Hancock. Organizația Mondială a Sănătății spune că este conștientă de noua variantă de Covid din Marea Britanie și că nu există nicio dovadă că tulpina se comportă diferit de cele existente deja, potrivit Reuters.

”Am identificat o nouă variantă de coronavirus, care ar putea fi asociată cu o răspândire mai rapidă în sudul Angliei”, a spus Hancock într-o declarație în Parlament.

„Este puțin probabil ca această mutație să nu răspundă la un vaccin”

”Inițial, analiza sugerează că această variantă crește mai rapid decât variantele existente”, a spus el. ”Trebuie să subliniez în acest punct că nu există în acest moment nimic care să sugereze că varianta prezintă un risc mai crescut de a provoca o boală gravă, iar ultimul sfat clinic este că este puțin probabil ca această mutație să nu răspundă la un vaccin”, a adăugat el.

OMS spune că este conștientă de mutație

OMS spune că este conștientă de mutație.
”Autoritățile cercetează semnificația acesteia. Avem mai multe variante, virusul evoluează și se schimbă în timp”, a spus Mike Ryan de la OMS în cadrul unei conferințe la Geneva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS