14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Europeană a prezentat noul proiect de buget pentru 2021

Comisia Europeană a prezentat noul proiect de buget pentru 2021

Comisia Europeană anunță că a prezentat un al doilea proiect de buget pentru 2021 după ce statele membre ale blocului comunitar au ajuns la un acord joi privind bugetul multianual al UE pe perioada 2021-2027.

Proiectul de buget prevede angajamente în valoare de 164 de miliarde de euro și plăți în valoare de 166 de miliarde de euro, potrivit unui comunicat remis de Comisie iar, odată adoptat, va permite UE să mobilizeze fonduri necesare combaterii pandemiei de COVID-19 și consecințelor acesteia.

„Astfel, vom putea începe să investim în viitor pentru a crea o Europă mai ecologică, mai digitală și mai rezilientă”, afirmă Comisia în comunicat.

Comisarul Johannes Hahn, responsabil pentru buget, a declarat: „Salut călduros faptul că ne îndreptăm către finalizarea bugetului UE pentru anul 2021. Odată adoptat, toți cetățenii UE vor beneficia de acest buget, care va constitui un sprijin direct pentru redresarea noastră comună, pentru cercetătorii, întreprinderile și fermierii noștri, dar și pentru regiuni și partenerii noștri externi”.

Pentru a putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2021 propunere de buget are nevoie de aprobarea rapidă a Consiliului European astfel încât parlamentul de la Bruxelles să îl poată vota în sesiunea plenară din 14-17 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS