16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSite-ul PornHub ar putea fi dat în judecată în SUA de victimele abuzurilor sexuale

Site-ul PornHub ar putea fi dat în judecată în SUA de victimele abuzurilor sexuale

Coșmarul de PR al Pornhub pare să nu se termine prea curând, relatează Business Insider.

Un grup bipartizan de legiuitori condus de senatorul republican Josh Hawley a depus miercuri un proiect de lege care ar permite ca persoanele care au înregistrări video cu ele urcate fără consimțământul lor pe website-uri pornografice să dea în judecată site-urile.

Dacă va trece, legea va face ilegală distribuirea „în cunoștință de cauză” a unor înregistrări ce înfățișează acte sexuale în care persoanele sunt constrânse sau păcălite să într-un act de natură sexuală.

Aceasta se va aplica și înregistrărilor video pentru care subiecții nu și-au acordat consimțământul vizavi de distribuirea lor.

Legea va obliga de asemenea website-urile să aibă un proces clar și facil pentru ca persoanele să le semnaleze materialele ilegale.

Inițiativa vine după publicarea unui articol exploziv de către New York Times care a acuzat PornHub de găzduirea unor înregistrări video ilegale care înfățișează abuzuri sexuale, fete minore și videoclipuri filmate cu camere ascunse.

Articolul a produs deja efecte în cascadă, Mastercard și Visa anunțând după publicarea materialului că își revizuiesc legăturile cu PornHub.

Un reprezentant al Mastercard a declarat pentru Business Insider că firma de plăți online va lua „măsuri imediate” dacă va găsi că acuzațiile lansate de Times sunt adevărate.

PornHub a negat însă că a permis înmulțirea conținutului ilegal pe platforma sa.

„Orice acuzație că permitem materiale în care sunt abuzați copii sunt iresponsabile și în mod flagrant neadevărate”, a afirmat compania într-un comunicat remis Business Insider.

Aceasta a operat deja marți o serie de modificări majore regulilor site-ului, urmând ca doar userii verificați să poată urca materiale. De asemenea utilizatorii nu vor mai putea descărca videoclipuri de pe site și compania a promis că își va întări echipa de moderatori.

„Dacă este adevărat, atunci PornHub nu are niciun motiv să se teamă de legea mea care le permite victimelor înșelăciunilor, constrângerilor sau abuzurilor sexuale să îi dea în judecată”, a notat senatorul Hawley pe Twitter ca răspuns la schimbările de reguli anunțate de PornHub.

„Legea noastră bipartizană va crea o cale legală pentru ca victimele să obțină în instanțele federale compensații din partea persoanei care a distribuit imagini fără consimțământul lor și obligă la ștergerea acelor imagini”, a declarat și senatoarea democrată Maggie Hassan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS