16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Francisc îşi devansează cu două ore slujba din noaptea Crăciunului, pentru a respecta interdicţiile de circulaţie

Papa Francisc îşi devansează cu două ore slujba din noaptea Crăciunului, pentru a respecta interdicţiile de circulaţie

Conform calendarului Sărbătorilor de la sfârşitul anului, publicat astăzi, Papa Francisc şi-a devansat cu două ore ”slujba de la miezul nopţii” de Crăciun, pentru a se adapta interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii aflate în vigoare în Italia, relatează AFP, citată de news.ro.

Papa Francisc va oficia slujba din noaptea de Crăciun în Bazilica Sfântul Petru, începând de la ora locală 19.30 (20.30, ora României) şi nu de la ora locală 21.30 (22.30, ora României), ca de obicei.

Această modificare le va permite participanţilor la slujbă să ajungă acasă înaintea intrării în vigoare a interdicţiei de circulaţie pe timpul nopţii – la ora locală 22.00 (23.00, ora României) – în întreaga Italie.

Participarea la slujbele oficiate de papă va fi ”foarte limitată”

Sfântul Scaun precizează că participarea fizică la slujbele oficiate de Papă în decembrie şi la începutul lui ianuarie va fi ”foarte limitată” şi că se va desfăşura ”cu respectarea măsurilor de protecţe prevăzute”.

Papa Francisc a fost nevoit să renunţe, la începutul lui noiembrie, să primească public la audienţele sale generale de miercurea, după o reluare a acestora pe o perioadă de două luni.

Italia este a doua cea mai afectată ţară de covid-19 din Europa, după Regatul Unit.

Peninsula a înregistrat 61.739 de morţi din cauza Covid-19 de la începutul epidemiei şi 1,77 milioane de contaminări cu noul coronavirus.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS