14.5 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateRegulile Covid 19, ”călcate în picioare” la angajarea rezidenților

Regulile Covid 19, ”călcate în picioare” la angajarea rezidenților

Absolvenții universităților de medicină și farmacie care au susținut și promovat examenul de intrare în rezidențiat la Craiova au fost chemați începând de ieri să încheie contractele de muncă. Zeci de persoane s-au văzut, ieri, prinse într-o aglomerație de nedescris pentru a îndeplini partea de formalități și documentație specifică angajării. O parte dintre participanți s-au declarat nemulțumiți de organizare, pentru că nu au fost respectate regulile de bază pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Au făcut poze și au trimis către GdS ca să arate condițiile în care se fac angajările. 

”Este o singură persoană care preia dosarele și noi suntem mulți. În interior e aglomerat, ne călcăm în picioare. Ne mai dau afară. Este harababură totală. Nu se respectă nici o regulă specifică pandemiei”, a spus unul dintre candidați.

Organizarea pasată de la o instituție la alta

Reprezentanții UMF Craiova au spus că de partea de contracte se ocupă DSP Dolj cu tot cu organizare.

De la DSP Dolj, însă managerul a spus că spitalele se ocupă de organizarea cu rezidenții.

”Angajarea rezidenților se face de catre spitalele angajatoare. Organizarea activității de angajare e atributul fiecărui spital”, a spus Valeria Andreescu, managerul DSP Dolj.

Rezidenții spun că de programări au aflat de la DSP Dolj. ”Noi de pe site-ul DSP Dolj am văzut programarea. Suntem aici toți programați pentru ziua aceasta”, a spus un alt rezident.

Angajarea rezidenților se va face în perioada 7-15 decembrie 2020, anunță Ministerul Sănătății. La Craiova, ieri au fost făcute formalitățile de angajare pentru o parte dintre farmaciști și tot pentru farmaciști se încheie contractele și pe 8 decembrie, după care vor urma cei de la medicină dentară și apoi cei de la medicină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS