10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicolae Ciucă, desemnat premier interimar după demisia lui Ludovic Orban

Nicolae Ciucă, desemnat premier interimar după demisia lui Ludovic Orban

Președintele Klaus Iohannis l-a desemnat în această seară pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, premier interimar, după ce Ludovic Orban și-a depus mandatul, anunță hotnews.



„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României. În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Premierul Ludovic Orban a anunţat azi că îşi depune mandatul de prim-ministru, la un an și o lună de la învestirea în funcție, spunând că pleacă cu conștiința datoriei împlinite. Orban a afirmat că va coordona negocierile care trebuie să ducă la un guvern de centru-dreapta și şi-a exprimat convingerea că PNL va avea capacitatea de a da viitorul premier şi de a constitui coloana vertebrală a viitorului guvern.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS