16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaboratorul chinez Sinovac a obţinut o finanţare de 500 de milioane de dolari pentru vaccinul său anti-Covid-19

Laboratorul chinez Sinovac a obţinut o finanţare de 500 de milioane de dolari pentru vaccinul său anti-Covid-19

Laboratorul chinez Sinovac Biotech a anunţat că a obţinut o finanţare de 500 de milioane de dolari pentru producerea vaccinului său anti-Covid-19, relatează AFP, citată de agerpres.

Banii vor fi investiţi de grupul chinez Sino Biopharmaceutical, cu sediul la Beijing şi cotat la bursa din Hong Kong, iar Sinovac a explicat că vor fi folosiţi la extinderea cercetărilor şi capacităţii de producţie a vaccinului, denumit CoronaVac.

Vaccinul Sinovac este în faza a treia de testare

Până la sfârşitul anului se intenţionează producerea a 600 milioane de unităţi, iar în schimbul investiţiei Sino Biopharmaceutical va primi 15% din capitalul unei filiale a Sinovac, Sinovac Life Sciences.

Vaccinul se află încă în faza a treia a testelor clinice în mai multe ţări, între care Brazilia, iar organismul chinez de reglementare în domeniu încă nu a dat undă verde comercializării produsului.

Patronul Sinovac, Yin Weidong, a subliniat luni într-un comunicat că acesta „a atins o etapă foarte importantă în testele clinice din Asia şi America Latină”.

Vaccinul Sinopharm, inoculat deja la un milion de persoane

Beijingul a început deja să administreze vaccinuri anumitor categorii de persoane considerate prioritare, în special personal sanitar, diplomaţi, angajaţii sau studenţii care urmează să plece în străinătate.

Aproape un milion de persoane au fost deja inoculate cu ajutorul unui alt vaccin chinezesc experimental produs de compania concurentă Sinopharm, a anunţat aceasta luna trecută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS