21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa Vatican, Moș Crăciun aduce paracetamol în loc de panettone și șampanie

La Vatican, Moș Crăciun aduce paracetamol în loc de panettone și șampanie

Anul acesta, la Vatican, tradiția lasă locul simțului practic. Cadoul ales de Papa Francisc pentru toți angajații este destul de original: cinci cutii de medicamente antigripale pe bază de paracetamol, scrie ilmessaggero.

Un mic cadou pe care nimeni de la Vatican nu s-ar fi gândit vreodată să-l primească, chiar dacă în această perioadă să ai la îndemână acest produs fără rețetă s-ar putea dovedi foarte util. 

Cadou adaptat la vremuri de pandemie

Cel care se pare că i-a sugerat Papei Francisc să facă această alegere este cardinalul Konrad Kraiewski, un om cu mult simț practic, obișnuit să rezolve multe probleme și care are multă influență. Zilele acestea au început să sosească primele cutii care conțin pachetele Viks plus zi-noapte care trebuie distribuite în birouri. Deasupra coletelor, un aviz care rezumă inițiativa de Crăciun: „Darul Sfântului Părinte pentru angajații Vaticanului” cu specificația: „5 pachete pe angajat”.

Inițiativa a fost întâmpinată în general cu simpatie și optimism de angajații de la Vatican. Cei aproape 4.000 de angajați, cu siguranță știu ce efort financiar face, în aceste luni de criză economică severă din cauza Covid, structura Vaticanului pentru a menține toate locuri de muncă, și salariile, în ciuda blocajelor provocate de carantină, prăbușirea turismului și inactivitatea multor sectoare. Criza a lovit și Vaticanul.

Săptămâna trecută, Guvernoratul a notificat întregul personal că, pentru a face față situației de urgență sanitară, activitățile Muzeului Vaticanului vor fi închise până la jumătatea lunii ianuarie, dând o altă lovitură grea finanțelor Sfântului Scaun.

Papa Francisc nu vrea să facă concedieri

Cu toate acestea, Papa Francisc refuză să facă concederi și continuă să repete cardinalilor care fac parte din Consiliul care îl ajută să rescrie reforma curiei că locurile de muncă trebuie să rămână intacte. Bugetul pentru 2020 a fost aprobat cu o pierdere de 53 de milioane de euro. 

Între timp, Crăciunul se apropie și Papa Francisc la ultima slujbă că atât copacul, cât și nativitatea – într-un fel de teren egal – sunt simboluri importante chiar și în vremuri întunecate ca acestea, deoarece ne determină să reflectăm asupra necesității unei conversii a viața, mai îndreptată spre ceilalți, mai puțin atașată de bani și logica „lumii”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS