21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăSanatateCum ne îngrijim pielea iarna

Cum ne îngrijim pielea iarna

Iarna pielea necesită mai multă atenție din partea noastră, deoarece devine mai uscată și problemele dermatologice se pot accentua.
Pentru a preveni descuamarea și pentru a întreține sănătatea pielii, este bine să urmăm câteva recomandări.

Hidratarea este cel mai important pas

Pentru că pielea tinde să se usuce în sezonul rece, trebuie, în primul rând, să o hidratăm. Chiar dacă ești afară sau în casă, aerul este mai uscat iarna. Din acest motiv, trebuie să bei multă apă și să îți hidratezi pielea. Iarna tindem să bem mai puține lichide pentru că nu resimțim senzația de sete la fel ca vara, în zilele toride. Însă acest lucru este înșelător. Trebuie să ne amintim să bem apă și să ne hidratăm corect.

Și cremele de corp ar trebui să fie mai grase decât în sezonul cald.
Funcționează bine cremele cu vaselină, uleiuri vegetale şi substanţe care atrag apa din exterior: sorbitol, glicerină, acid lactic sau uree.

În plus, trebuie să bem mai puțină cafea și mai puțin alcool, deoarece aceste băuturi ne deshidratează.

Fructe și legume pentru o piele sănătoasă

Mănâncă fructe și legume de sezon. Fructele de pădure sunt o minunată sursă de antioxidanți care îți vor menține pielea sănătoasă de-a lungul iernii. Atunci când corpul tău are toți nutrienții necesari și atunci când bei suficientă apă, pielea ta ar trebui să arate mult mai bine.

Nu face dușuri fierbinți!

O baie fierbinte atunci când este frig afară pare un răsfăț ideal. Dar dacă îți iubești pielea, ar trebui să eviți acest lucru. Apa fierbinte nu face decât să contribuie la uscarea pielii. Folosește apă călduță atunci când te speli.

Crema cu protecție solară se folosește și iarna

Ai nevoie să îți protejezi pielea de frig și zăpadă dacă trebuie să petreci timp afară. Poartă mănuși și căciulă și nu uita de crema cu protecție solară. Aceasta se folosește și în anotimpul rece, nu doar vara. Același lucru este valabil și pentru ochelarii de soare, mai ales când e zăpadă. Zăpada și razele de soare vor dăuna pielii din jurul ochilor și vor cauza riduri și cearcăne, pe lângă alte probleme.

Evită și să ieși afară după ce te-ai spălat pe mâini sau după ce ai făcut duș. Așteaptă ca pielea ta să se usuce, pentru a evita crăparea sa.

Exfolierea, mai rar

Exfolierea pielii te ajută să scapi de celulele moarte. Dar în perioada de iarnă acest procedeu trebuie să aibă loc mai rar, deoarece bariera de protecție a pielii e deja mai fragilă. Exfolierea în exces va face și mai mult rău. Poți exfolia pielea maxim o dată pe săptămână.
Pentru îngrijirea pielii, ar fi ideal să folosești produse cu ingrediente naturale. Măștile făcute în casă cu miere, jojoba, avocado, aloe vera și banană sunt foarte bune pentru îngrijirea tenului.
Există rutine simple pe care le poate urma oricine pentru a avea o piele sănătoasă. Curăță-ți pielea de două ori pe zi. După ce te speli pe față dimineața, aplică o cremă hidratantă. Seara poți folosi o cremă de noapte.

Elimină toxinele prin mișcare

Dacă îți iubești pielea, ar trebui să faci exerciții pentru a-ți menține sângele în mișcare și pentru a-ți menține porii curați. Exercițiile te fac să transpiri și să elimini toxinele, iar acest lucru îți întreține sănătatea organelor interne.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS