5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorul Nicolae Andrei, condus pe ultimul drum pe la Colegiul ”Carol I”

Profesorul Nicolae Andrei, condus pe ultimul drum pe la Colegiul ”Carol I”

Profesorul Nicolae Andrei, renumit istoric, literar, memorialist, cunoscut și ca fost director al Colegiului Național ”Carol I” din Craiova, unitate școlară de care a ținut aproape în toți anii de după pensionare, a plecat din această lume pe 3 decembrie, la vâsrta de 96 de ani. Pentru cei care l-au cunoscut a rămas ”domnul director”. Azi este ziua în care își iau rămas bun de la ”domnul director Andrei” .

”Pe 5 decembrie, la ora 10:00, trupul neînsuflețit al profesorului Nicolae Andrei va fi depus la Colegiul Național Carol I din Craiova.
La ora 11:00 cortegiul funerar se va îndrepta către Biserica ”Toți Sfinții” din Craiova, Str. Matei Millo, Nr. 17, unde se va oficia slujba religioasă, iar înhumarea va avea loc la cavoul familiei din Cimitirul Ungureni”, anunță actualul manager al Colegiului Național ”Carol I ” din Craiova.

Profesorul Nicolae Andrei s-a născut în satul Livezile, comuna Podari, pe 28 august 1924. A fost director al Colegiului Național ”Carol I” din Craiova, pe atunci Liceul ”Nicolae Bălcescu” în perioada 1961-1987.

Implicarea în educaţia şi viaţa culturală din Cetatea Banilor i-au adus de-a lungul vremii distincţii importante. Profesorul Nicolae Andrei deţine titlul de profesor emerit, conferit în 1969, iar trei decenii mai târziu îl primeşte şi pe cel de Cetăţean de Onoare al Craiovei. În biografia personală şi-a făcut loc şi Ordinul „Meritul Cultural“. De-a lungul timpului, profesorul Nicolae Andrei a scris mai multe cărți despre istoria învățământului, cele mai cunoscute fiind Istoria învăţământului în Oltenia și Istoria cărţii, presei şi tiparului din Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS