10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmbasadorul SUA, în vizită oficială la Craiova și la Calafat

Ambasadorul SUA, în vizită oficială la Craiova și la Calafat

Ambasadorul SUA, Excelența Sa, Adrian Zuckerman a fost, ieri, în vizită oficială la Craiova.Vizita oficialului a început cuo donație de carte și elemente de mobilier pentru Bibliotcea Județeană. Excelența Sa a vizitat și municipiul Calafat, iar seara a avut o întâlnire cu oamenii de afaceri din Dolj, la sediul Prefecturii Dolj.

Centrul American Corner din cadrul Bibliotecii “Alexandru și Aristia Aman“ din Craiova a primit ieri vizita ambasadorului SUA, Excelența Sa, Adrian Zuckerman. Oaspetele străin a venit pentru a prezenta oficial o donație de cărți, elemente de mobilier, echipamente și jocuri dedicate activităților de tip STEM, achiziționate de Ambasada SUA.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, ES Adrian Zuckerman, a vizitat și municipiul Calafat. Pe parcursul vizitei a fost însoțit de o delegație formată din primarul Calafatului, Doru Mitulețu, Nicolae Ciucă, Ministrul Apărării, Virgil Popescu, Ministrul Economiei și reprezentanți ai PNL Dolj. Ecelența Sa a vizitat portul Calafat care va fi modernizat printr-o investiție guvernamentală.

În plus, Calafatul va fi legat de restul țării prin autostrada spre Lugoj.

Adrian Zuckerman a declarat că această zonă este una de importanță strategică în contextul Inițiativei Celor Trei Mări. Toate aceste investiții vor asigura conectarea Olteniei la restul țării și al Europei.

Pe seară, ambasadorul SUA s-a întâlnit și cu oamenii de afaceri din Dolj, la sediul Prefecturii.

Ce planuri au americanii pentru România, citiți, luni, într.un interviu acordat GdS chiar de ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS