6.1 C
Craiova
joi, 31 decembrie, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Spania impune restricții de Crăciun și Revelion pentru reuniuni și deplasări

Spania impune restricții de Crăciun și Revelion pentru reuniuni și deplasări

Ministrul Sănătății spaniol a anunțat restricțiile pentru Craciun si Revelion. Spaniolii nu au voie să se reunească mai mult de zece persoane la petreceri și vor putea să se deplaseze doar în mod excepţional dintr-o regiune în alta pentru a se alătura rudelor, anunță AFP, citată de tvr.

Pentru a evita o recrudescenţă a pandemiei de COVID-19, reuniunile între rude nu vor putea depăşi zece persoane pe 24-25 şi 31 decembrie-1 ianuarie, inclusiv copii, a detaliat ministrul Sănătăţii, Salvador Illa, într-o conferinţă de presă.

Restricțiile nocturne, relaxate de Crăciun și Anul Nou

Din 23 decembrie până în 6 ianuarie, deplasările între regiuni vor fi interzise. Excepţie vor face necesităţi esenţiale sau pentru „a face o vizită sau a celebra o zi de sărbătoare” cu familia, a adăugat el.

Regiunile, care deţin competenţe în materie de sănătate, vor putea limita acest motiv de deplasare familială la anumite zile, în funcţie de evoluţia pandemiei.

Restricţiile nocturne de circulaţie în Spania continentală vor putea fi relaxate pe regiuni până la ora 01:30 de Crăciun şi în noaptea dintre ani.

În prezent, restricţiile încep de la orele 22:00 şi miezul nopţii, în funcţie de regiuni.

A se evita pupăturile

Regiunea turistică şi cu populaţie densă Catalonia (nord-est) a anunţat deja miercuri intenţia de a începe restricţionarea circulaţiei de la ora 01:30.

Ministerul Sănătăţii a adăugat că „evenimentele neesenţiale cu aflux important de persoane” nu vor fi autorizate şi că „manifestările fizice de devoţiune sau tradiţionale”, precum sărutările între persoane şi pupatul simbolurilor religioase trebuie evitate în timpul reuniunilor.

Spania a redus la aproape jumătate incidenţa virusului în noiembrie, dar rămâne una dintre ţările Europei cele mai afectate de pandemie, cu peste 45.000 de morţi şi peste 1,6 milioane de cazuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Impozitele și taxele din 2021 au încins spiritele în...

Impozitele și taxele din 2021 au încins spiritele în ședința ordinară a Consiliului Local Craiova de joi, ultima din 2020.

ȘTIRI GdS

Ungaria nu va folosi vaccinul rus, din cauza capacităţile...

Ungaria va cumpăra vaccinuri anti-Covid-19 fie prin intermediul mecanismului Uniunii Europene, fie direct din China, întrucât Rusia nu deţine suficiente capacităţi de producţie a...

Papa Francisc este bolnav și nu va oficia slujbele...

Papa Francisc nu va oficia slujbele de la sfârșitul și începutul Anului Nou din cauza unei afecțiuni sciatice dureroase. Purtătorul de cuvânt al Vaticanului...

Pesta porcină africană, confirmată pe două fonduri de vânătoare...

Pesta porcină africană a fost depistată la mistreți din două fonduri de vânătoare din județul Bistrița-Năsăud, scrie hotnews. Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bistrița-Năsăud, este...

ÎPS Teodosie sfidează din nou regulile și oficiază slujba...

Arhiepiscopul Tomisului sfidează din nou regulile pandemiei. Înalt Prea Sfințitul Teodosie va ține, la miezul nopții, slujba de Anul Nou, contrar recomandărilor Patriarhiei Române,...

Mesajul MAI: Fără petarde de Revelion! Pentru unii este...

Ministerul Afacerilor Interne le solicită românilor să nu folosească petarde de Anul Nou deoarece zgomotul lor sperie animalele domestice, în special câinii. Pentru unii...

Franța a raportat primul caz de infectare cu varianta...

Un prim caz de infectare cu varianta virusului Covid-19 identificat în Africa de Sud a fost depistat în Franța, a anunțat astăzi Ministerul Sănătății,...