21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSJU Sibiu transportă cu ambulanța bolnavii de Covid-19 între clădiri, ca să nu înghețe de frig

SJU Sibiu transportă cu ambulanța bolnavii de Covid-19 între clădiri, ca să nu înghețe de frig

Bolnavii cu Covid-19 care au nevoie de investigaţii la computerul tomograf (CT) vor fi transportaţi de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a SJU Sibiu până în clădirea unde se află Laboratorul Clinic de Radiologie cu o ambulanţă, ca să se respecte siguranţa epidemiologică, dar mai ales ca să nu îngheţe, după cum a declarat directorului Ambulanţei Sibiu, Constantin Popescu, citat de hotnews.


„O să primească o ambulanţă astăzi (joi – n.r.). Pregătim forma legală prin care se întâmplă lucrul acesta. Este vorba de a transporta pacienţii de la UPU la CT”, a declarat astăzi, pentru Agerpres, Constantin Popescu.

Cel mai mare spital din judeţul Sibiu unde se află pacienţii cu Covid-19, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, este format din mai multe clădiri. Distanţa dintre clădirea unde este Unitatea de Primiri Urgenţe şi cea în care funcţionează computerul tomograf este de câteva sute de metri, distanţă ce poate fi parcursă de un pacient doar pe afară, prin frig. În cazul unui pacient care este imobilizat în cărucior sau pe o targă, transportul de la UPU până la computerul tomograf aflat în altă clădire se putea face doar pe afară, prin curtea instituţiei, prin frig.

Spitalul are contract și cu o ambulanță privată

Directorul Ambulanţei din Sibiu a explicat că mai există o ambulanţă privată adusă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, care efectuează transportul pacienţilor cu Covid-19 de la UPU la Secţia de Boli Infecţioase sau între alte secţii din spital, tot pentru ca aceşti bolnavi să nu fie căraţi cu tărgile prin frig.

„Din secţii către CT, din câte ştiu eu, spitalul are contract cu o ambulanţă privată care face transporturile acelea”, a mai spus Constantin Popescu.

Afluxul tot mai mare de pacienţi cu Covid-19 la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a dus nu doar la aducerea de ambulanţe de transport, dar şi la montarea de containere în curtea spitalului, unde se află fie saloane cu bolnavi infectaţi, fie sunt spaţii în care aceştia sunt evaluaţi.

La Sibiu, temperatura înregistrată joi dimineaţă era de minus 4 grade, potrivit meteorologilor. În cursul nopţilor, este şi mai frig.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS