11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEdiția din această iarnă a Carnavalului de la Nisa a fost anulată din cauza pandemiei

Ediția din această iarnă a Carnavalului de la Nisa a fost anulată din cauza pandemiei

Ediția din această iarnă a Carnavalului de la Nisa, un eveniment popular în acest oraş din sud-estul Franţei, a fost anulată din cauza pandemiei, scrie agerpres.

„Având în vedere actuala criză de sănătate şi participarea pe care o generează un astfel de eveniment, carnavalul de la Nisa, programat iniţial să aibă loc în perioada 13-27 februarie 2021, este amânat pentru 2022”, a anunțat municipalitatea într-un comunicat.

Carnavalul atrage în fiecare an între 100.000 şi 200.000 de vizitatori, francezi şi străini, şi generează beneficii economice de circa 30 de milioane de euro, potrivit autorităţilor.

Ultima anulare a unei ediţii a Carnavalului de la Nisa datează din 1991, când manifestarea nu a mai avut loc din cauza riscurilor asociate războiului din Golf.

Nisa a anulat și tradiționalul târg de Crăciun

Criza sanitară a afectat deja ultima zi a carnavalului din 2020, anulată în ultimul moment de primarul Christian Estrosi la sosirea primului val epidemic.

Ediţia din 2021, a 137-a, amânată pentru 2022, avea drept temă „Regele Animalelor”.

Nisa renunţase deja la organizarea târgului său de Crăciun din cauza crizei sanitare. Cu o tradiţie mai puţin îndelungată decât în alte oraşe, acest eveniment a atras un număr tot mai mare de vizitatori în ultimii ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS