34.5 C
Craiova
duminică, 3 iulie, 2022
In curand, Gazeta de Sud, intr-un nou format! Urmareste-ne in fiecare zi si fii primul care afla noutatile!
Știri de ultima orăActualitateBoris Johnson și ministrul britanic al Sănătății se vor vaccina în direct la TV

Boris Johnson și ministrul britanic al Sănătății se vor vaccina în direct la TV

Potrivit unui oficial britanic, premierul Boris Johnson și ministrul britanic al Sănătății se vor vaccina în direct, la televiziune, împotriva COVID-19, pentru a da un exemplu.

Purtătorul de cuvânt al premierului britanic nu a exclus ca Boris Johnson să se vaccineze într-un cadru organizat, care să fie transmis de televizuni. A precizat, însă, că nu ar vrea să aibă parte de o doză de vaccin care ar putea fi mai degrabă benefică unei persoane într-o stare vulnerabilă, potrivit Digi24.

Una din cinci persoane are temeri cu privire la siguranța vaccinului

Potrivit unui sondaj YouGov, la care au răspuns peste 5.300 de britanici, una din cinci persoane are temeri cu privire la siguranța vaccinului.

Astfel, 27% au spus că sunt foarte încrezători, iar 43 la sută au răspuns că sunt destul de încrezători că vaccinul este sigur.

Doar 11% au spus că nu sunt încrezători că vaccinul este sigur

În schimb, doar 11% au spus că nu sunt încrezători că vaccinul este sigur, iar 9% au răspuns că nu sunt deloc încrezători. Zece la sută au că u știu să răspundă.

Marea Britanie este prima țară care a autorizat vaccinul

Marea Britanie este prima țară care a autorizat vaccinul realizat de compania americană Pfizer în colaborare cu cea germană BioNTech. Guvernul de la Londra a cumpărat, într-o primă fază, 40 de milioane de doze din acest ser care, potrivit testelor clinice, are o eficacitate de 95%.

Deși trebuie păstrat la -70 de grade Celsius, producătorii susțin că vaccinul nu se deteriorează dacă este ținut până la cinci zile în frigider, la cel mult 8 grade Celsius.

Vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech este cel care a trecut cel mai rapid de la concept la realitate

Vaccinul dezvoltat de Pfizer/BioNTech este cel care a trecut cel mai rapid de la concept la realitate, având nevoie de doar 10 luni pentru a urma aceiași pași de dezvoltare care durează în mod normal un deceniu.

Specialiștii în sănătate atrag atenția că, deși vaccinarea poate începe, oamenii trebuie să rămână vigilenți și să respecte regulile pentru a opri răspândirea COVID-19.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS