15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePână la 30% dintre americani pot fi infectați cu coronavirus până la sfârșitul anului

Până la 30% dintre americani pot fi infectați cu coronavirus până la sfârșitul anului

Dr. Scott Gottlieb a declarat luni la CNBC că aproape o treime din rezidenții SUA ar putea fi infectați în cele din urmă de coronavirus până la sfârșitul anului 2020. Fostul comisar al Administraţiei pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite, Gottlieb a spus că nivelul semnificativ al infecțiilor anterioare va avea probabil implicații și-n 2021.

„Vom avea probabil până la sfârșitul acestui an, 30% din populația SUA infectată”, a spus Gottlieb la „Squawk Box”. Țara are aproximativ 330 de milioane de oameni. „Vă uitați la state precum Dakota de Nord și Dakota de Sud, este probabil 30%, 35%. Poate până la 50% „, a adăugat el.

Statele Unite au o populaţie de aproximativ 330 de milioane de oameni.

”Dacă te uiţi la state precum Dakota de Nord şi Dakota de Sud, este probabil de 30%-35%. Poate de până la 50%”, a adăugat acesta.

Până în acest moment, în SUA sunt confirmate circa 13,4 milioane de infecţii cu noul coronavirus, potrivit datelor furnizate de Johns Hopkins University. Noile cazuri zilnice din SUA au atins recent maxime de 200.000.

Limitarea răspândirii prin vaccinare

Cu toate acestea, Gottlieb a subliniat pe parcursul pandemiei că numărul real al infecţiilor este probabil mai mare, deoarece nu toată lumea care contractează virusul este testată şi diagnosticată.

Gottlieb a afirmat că amploarea pandemie de coronavirus de pe parcursul anului 2020 ar putea ajuta la limitarea răspândirii virusului la începutul anului viitor, dacă va începe vaccinarea.

Gottlieb face parte din consiliul de administraţie al grupului Pfizer, care a fost prima companie care a solicitat FDA autorizarea de urgenţă a vaccinului său pentru COVID-19.

Remarcile sale au avut loc după ce compania Moderna a cerut luni FDA să autorizeze de urgenţă vaccinul său pentru COVID-19, în urma publicării datelor definitive ale studiului său clinic, care au arătat că acesta are o eficacitate de peste 94%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS