24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCod galben de ninsori în București și în alte 7 județe

Cod galben de ninsori în București și în alte 7 județe

Cod galben de ninsori în Capitală și în alte șapte județe, valabil până diseară, la ora 20. Meteorologii au anunțat că în București stratul de zăpadă va măsura cinci centimetri.

Astazi vremea va fi rece, cu temperaturi maxime ce se vor încadra în general între 0 şi 5 grade. În regiunile sudice şi estice, cerul va fi noros şi local se vor semnala precipitaţii. Acestea vor fi sub formã de ninsoare în Muntenia, în jumãtatea de sud a Moldovei, în sud-estul Olteniei şi în Dobrogea continentalã şi mixte pe litoral. Spre searã aria ninsorilor se va restrânge cãtre Dobrogea. Se va depune strat nou de zãpadã. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare şi pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mixte în zonele joase şi ninsori la munte. Vor fi condiţii de polei. Vântul va avea unele intensificãri în Dobrogea, cu viteze de 40..45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã, cu o probabilitate mai ridicatã în vestul şi nord-vestul teritoriului.

In capitala, vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros şi, în prima parte a zilei, temporar vor fi precipitaţii predominant sub formã de ninsoare şi se va depune în continuare strat de zãpadã, care va mãsura în medie 3…5 cm. Temperatura nu va creste semnificativ peste zi, de la 0 grade dimineata la 1, poate 2 grade.

Vreme la rece la munte

La munte, vremea va fi rece mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorãri ziua în Carpaţii Orientali şi în cei Meridionali unde pe arii relativ restrânse va mai ninge slab. Pe vai şi în depresiunile intramontane, dimineaţa şi noaptea, vor fi condiţii de ceaţã. Temperatura aerului va marca o scãdere mai ales la valorile nocturne.

În intervalul menționat, în sudul și estul Munteniei și în cea mai mare parte a Dobrogei treptat vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Cantitățile de precipitații vor depăși, pe arii restrânse 15…20 l/mp. Spre seară aria ninsorilor se va restrânge către Dobrogea, unde temporar vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 40…45 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Precipitații slabe, sub formă de ninsoare se vor semnala în sud-estul Olteniei, sudul Moldovei și în restul Munteniei. Pe litoral vor fi precipitații mixte, iar în noaptea de luni spre marți vor predomina ninsorile.

Vremea se va menține deosebit de rece în prima parte a săptămânii, mai ales pe parcursul nopților și dimineților.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS