16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAvocata lui IPS Teodosie, la pelerinajul de Sf. Andrei: Şi dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam

Avocata lui IPS Teodosie, la pelerinajul de Sf. Andrei: Şi dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam

Ceremoniile religioase de la Peștera Sfântului Andrei din localitatea constănțeană Ion Corvin au loc cu restricții pentru credincioșii care nu își au domiciliul în localitate. Există filtre ale Poliției care îi opresc pe șoferi. La slujbă a venit și Diana Şoşoacă Iovanovici, avocata lui IPS Teodosie, care a susținut din nou că dreptul de a participa la sărbătoare nu poate fi îngrădit. Aceasta a spus că, dacă nu ar fi fost lăsată să treacă, ar fi luat-o pe câmp și tot ar fi mers. Reamintim că IPS Teodosie a încercat inclusiv în instanță să anuleze decizia autorităților de restricționare a pelerinajului.

Peste 130 de jandarmi şi poliţişti sunt mobilizați astăzi în zona mănăstirii „Peştera Sf. Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin, având voie să participe la ceremoniile religioase doar localnicii. Zeci de maşini cu oameni din alte localităţi decât Ion Corvin au sosit luni dimineaţă la Peştera Sfântului Apostol Andrei, fiind verificaţi de către poliţişti şi de către jandarmi,potrivit HotNews.ro.

IPS Teodosie: Am văzut că este bunăvoinţă pentru că toţi sunt români

Arhiepiscopul Tomisului a spus, înainte de începerea ceremoniei religioase de la Peştera Sfântului Apostol Andrei, că aşteaptă cât mai mulţi credincioşi la această ceremonie.

“Aşteptăm să vină mai mulţi credincioşi. Am văzut că este bunăvoinţă pentru că toţi sunt români. Fiind români nu pot să fie împotriva românilor, fiind creştin-ortodocşi nu pot să fie împotriva fraţilor lor”, a transmis IPS Teodosie.

El le-a transmis celor care nu pot ajunge la Peştera Sfântului Apostol Andrei să urmărească ceremonia pe pagina de Facebook a Arhiepiscopiei.

Avocata lui Teodosie: Și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei

La ceremoniiile religioase a ajuns și Diana Şoşoacă Iovanovici, avocata lui IPS Teodosie, care a susținut că, dacă nu ar fi fost lăsată să treacă, ar fi luat-o pe câmp.

„E un drept care nu poate fi îngrădit în niciun mod, în nicio situaţie. Drept pentru care și dacă ne-ar fi oprit, o luam pe câmp şi ajungeam la Sfântul Andrei“, a spus avocata.

La remarca unui jurnalist, că este pandemie, avocata a spus, revoltată: „Nu există aşa ceva! Duceţi-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat epidemie pe teritoriul României. (…) E totul o mascaradă“.

Joi, Teodosie a trimis o circulară prin care îi chema pe toți preoții din Eparhia Tomisului

Reamintim că Arhiepiscopia Tomisului a cerut la Tribunalul Constanţa anularea unei decizii a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa prin care se interzice ca la pelerinaje să participe alte persoane în afara celor care au domiciliul în localitatea unde se desfășoară. Solicitarea a fost respinsă de instanță. Joi, Teodosie a trimis o circulară prin care îi chema pe toți preoții din Eparhia Tomisului, personalul clerical și monahal, să meargă la Peștera Sf Andrei ca ”să săvârșească în sobor Sfânta Liturghie”.

IPS Teodosie i-a scris premierului că nu va îngădui ca dreptul de a-l cinsti pe Sfântul Andrei să fie călcat în picioare: „Ce veți face? Ne veți bate, amenda, aresta și executa?”. Teodosie a amintit și de revoluția din 1989: „Nu subestimați dorința oamenilor de a striga în stradă”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS