11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTribunalul București a amânat până pe 22 ianuarie Dosarul „10 august”

Tribunalul București a amânat până pe 22 ianuarie Dosarul „10 august”

Tribunalul Bucureşti a amânat, vineri, până pe 22 ianuarie 2021 solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul „10 august”, judecătorii susținând că au nevoie de timp să studieze dosarul.

Pe 16 octombrie, Tribunalul amânase pentru data de 27 noiembrie dezbaterea acestei solicitări.

Mai mulți protestatari s-au adunat pe treptele instanței. Ei cer pedepsirea șefilor Jandarmeriei implicați în reprimarea violentă a manifestației din Piața Victoriei din 10 august 2018.

Fostul procuror-şef al DIICOT Giorgiana Hosu a infirmat parţial, pe 4 august, soluţia de clasare a dosarului „10 august” şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.

Decizia de redeschidere a anchetei trebuie aprobată de un judecător, însă solicitarea DIICOT a trecut pe la mai multe instanţe.

Astfel, Curtea de Apel Bucureşti, instanţa sesizată de DIICOT, a decis pe 10 august că nu are competenţa materială de a soluţiona cererea procurorilor şi a trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti.

Dosarul nu a ajuns însă direct la Tribunalul Bucureşti, fiind trimis la Instanţa supremă, pentru soluţionarea unei cereri formulate de colonelul Sebastian Cucoş privind sesizarea Curţii Constituţionale, care a fost respinsă de magistraţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS