12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOraşul Cernavodă şi două comune din județul Constanța intră în carantină sâmbătă seară

Oraşul Cernavodă şi două comune din județul Constanța intră în carantină sâmbătă seară

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a propus astăzi carantinarea altor trei localităţi: oraşul Cernavodă și comunele Cumpăna şi Târguşor. Măsura va intra în vigoare de sâmbătă seară, de la ora 20, anunță news.ro.

Decizia este valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire, dacă situaţia o va cere. 

Astfel, în cele trei localităţi se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei, cu excepţiile valabile la nivel naţional.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, iar pentru deplasarea în interes personal, o declaraţie pe propria răspundere. 

În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.  

Totodată, ocupanţii unui autovehicul, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, au obligaţia de a purta mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.  

Județul Constanța, pe primul loc la nivel național la infctări Covid-19

CJSU a mai decis să permită oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc.

Este permisă oficierea slujbelor de înmormântare doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.  

De asemenea, este permisă oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezenţa a maxim 20 de persoane în exteriorul clădirilor si respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.  

Este permisă în 5 decembrie deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare a persoanelor implicate în organizarea alegerilor, precum şi a persoanelor care depun cereri de vot prin intermediul urnei speciale, iar în 6 decembrie, pentru execitarea dreptului de vot.   

În prezent, în judeţul Constanţa sunt în carantină localităţile: Agigea, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Ovidiu, Năvodari, municipiul Constanţa, Eforie şi Lazu.  

Judeţul Constanţa este pe primul loc la nivel naţional în privinţa incidenţei pe ultimele 14 zile, rata înregistrată vineri fiind de 7,54.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS