1.6 C
Craiova
sâmbătă, 9 ianuarie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Oraşul Cernavodă şi două comune din județul Constanța intră în carantină sâmbătă seară

Oraşul Cernavodă şi două comune din județul Constanța intră în carantină sâmbătă seară

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa a propus astăzi carantinarea altor trei localităţi: oraşul Cernavodă și comunele Cumpăna şi Târguşor. Măsura va intra în vigoare de sâmbătă seară, de la ora 20, anunță news.ro.

Decizia este valabilă pentru următoarele 14 zile, cu posibilitate de prelungire, dacă situaţia o va cere. 

Astfel, în cele trei localităţi se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei, cu excepţiile valabile la nivel naţional.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte legitimaţia de serviciu sau adeverinţa eliberată de angajator, iar pentru deplasarea în interes personal, o declaraţie pe propria răspundere. 

În interiorul localităţii se interzice circulaţia persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri.  

Totodată, ocupanţii unui autovehicul, dacă nu sunt membri ai aceleiaşi familii, au obligaţia de a purta mască de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.  

Județul Constanța, pe primul loc la nivel național la infctări Covid-19

CJSU a mai decis să permită oficierea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc.

Este permisă oficierea slujbelor de înmormântare doar în exteriorul clădirilor, cu participarea a maxim 20 de persoane.  

De asemenea, este permisă oficierea evenimentelor de stare civilă cu prezenţa a maxim 20 de persoane în exteriorul clădirilor si respectiv 8 persoane în interiorul clădirii, cu respectarea regulilor de protecţie sanitară.  

Este permisă în 5 decembrie deplasarea la/de la sediile secţiilor de votare a persoanelor implicate în organizarea alegerilor, precum şi a persoanelor care depun cereri de vot prin intermediul urnei speciale, iar în 6 decembrie, pentru execitarea dreptului de vot.   

În prezent, în judeţul Constanţa sunt în carantină localităţile: Agigea, Costineşti, Techirghiol, Medgidia, Lumina, Mihail Kogălniceanu, Valu lui Traian, Ovidiu, Năvodari, municipiul Constanţa, Eforie şi Lazu.  

Judeţul Constanţa este pe primul loc la nivel naţional în privinţa incidenţei pe ultimele 14 zile, rata înregistrată vineri fiind de 7,54.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

LaLiga | Villarreal a tranșat meciul cu Celta Vigo...

Villarreal a reușit o victorie pe cât de categorică,...

ȘTIRI GdS

Valoarea de piață a Tesla depășește pentru prima dată...

Acțiunile Tesla Inc au crescut cu 5,6% vineri, majorând capitalizarea de piață a producătorului de mașini electrice la peste 800 de miliarde de dolari...

Record de decese Covid-19 în Anglia, situația spitalelor din...

Marea Britanie a înregistrat azi 1.325 de decese provocate de Covid-19, un record de la începutul pandemiei, în timp ce numărul de infectări raportate...

Bătrână din Anglia, păcălită să plătească injectarea cu un...

Poliția din Londra caută un bărbat care a injectat o femeie în vârstă de 92 de ani cu un vaccin fals împotriva coronavirusului, pentru...

Transelectrica: Cauzele penei de curent din nord-vestul țării, analizate...

Cauzele și condițiile în care s-a produs incidentul care a dus la probleme în alimentarea cu energie electrică în nord-vestul țării vor fi identificate...

Elena Udrea, infectată cu Covid-19, împreună cu toată familia

Elena Udrea a anunţat azi, într-o postare de pe Facebook, că a fost testată pozitiv pentru Covid-19. Ea a adăugat că până acum manifestarea...

Donald Trump nu vrea să participe la învestirea lui...

Preşedintele american Donald Trump a anunţat azi, într-o scurtă postare pe Twitter, că nu va participa la ceremonia de învestire a succesorului său, Joe...