3.5 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Crește din nou numărul infecțiilor zilnice cu Covid-19 în Israel

Crește din nou numărul infecțiilor zilnice cu Covid-19 în Israel

Numărul de noi infecţii zilnice cu Covid-19 în Israel a depăşit 1.000, pentru prima dată după mai mult de patru săptămâni, informează agenția DPA, citată de agerpres.

Ministerul Sănătăţii a anunţat astăzi că 1.069 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore. Ultima dată când bilanţul zilnic era mai mare a fost pe 21 octombrie, când s-au înregistrat 1.172 de cazuri.

Creşterea cazurilor coincide cu o creştere a testelor. Aproape 60.000 de teste au fost efectuate în ultima zi, cu o rată de teste pozitive constantă la 1,8%, similară cu zilele anterioare.

Relaxarea restricțiilor duce de fiecare dată la creșterea numărului de infectări

Israelul, cu o populaţie de 9 milioane de locuitori, a avut relativ succes în oprirea coronavirusului în primăvară, parţial datorită unor măsuri guvernamentale stricte care au fost impuse la începutul izbucnirii epidemiei.

Dar cazurile au crescut vertiginos în timpul verii, pe măsură ce regulile au fost relaxate. Guvernul a impus apoi un al doilea „lockdown” la mijlocul lunii septembrie. De la mijlocul lunii octombrie, guvernul a început din nou să relaxeze treptat regulile.

Aproape un sfert din testele din Fâșia Gaza sunt pozitive

În Fâşia Gaza, cu aproximativ 2 milioane de locuitori care trăiesc într-un teritoriu aglomerat şi cu o infrastructură precară, situaţia rămâne îngrijorătoare.

Potrivit cifrelor de joi, aproape fiecare al patrulea test de coronavirus a fost pozitiv: 656 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, potrivit Ministerului Sănătăţii, care este condus de mişcarea islamistă Hamas.

Agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni avertizează că sistemul de sănătate în această zonă de coastă sub blocadă este pe punctul de a se prăbuşi, având în vedere numărul mare de infecţii.

Răspândirea virusului în Gaza a fost iniţial minimă, dar în ultimele săptămâni s-a înregistrat o creştere a infecţiilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ștefan Baiaram, după primul gol în Liga 1: „Aștept...

Juniorul Ștefan Baiaram (18 ani) i-a adus victoria Universității...

ȘTIRI GdS

Ce spune premierul Florin Cîțu despre o creștere a...

Premierul Florin Cîțu susține că nu vor crește taxele și nici nu vor fi introduse altele noi.

​Rata de infectare cu Covid-19, în creștere. Vezi situația...

Rata de infectare cu Covid-19 este în creștere atât în București, cât și în mai multe județe din țară.

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de...

4.064 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore.

Cel mai tânăr român se imunizează astăzi contra Covid-19....

Cel mai tânăr român se imunizează contra Covid-19. Este vorba de un adolescent de 16 ani și trei luni, programat sâmbătă la vaccinare.

Rafila: Numărul infecțiilor cu coronavirus va crește. E posibil...

Numărul infecțiilor cu coronavirus va crește. Alexandru Rafila susține că este posibil să ajungem din nou la 10.000 de cazuri pe zi.