16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateControverse privind deschiderea sezonului de schi în Franța și în Italia

Controverse privind deschiderea sezonului de schi în Franța și în Italia

Liderii europeni pun la punct un plan coordonat pentru deschiderea sezonului de schi. Președintele francez a anunțat deja că, cel mai probabil, de abia din ianuarie se va putea merge la schi. În Italia, industria sporturilor de iarnă face presiuni asupra guvernului să permită redeschiderea stațiunilor de schi înainte de Crăciun.

Emmanuel Macron exclude redeschiderea stațiunilor de schi din Franța înainte de luna ianuarie

Stațiunile de schi din Franța, printre cele mai frecventate din Europa, sunt pregătite pentru noul sezon, potrivit stiri.tvr.ro.

În stațiuni s-au luat toate măsurile de protecție sanitară: dezinfectarea telecabinelor, a teleski-ului, centre medicale de control pentru turiști. Deocamdată însă, președintele Emmanuel Macron exclude redeschiderea stațiunilor înainte de luna ianuarie.

Guvernul italian promite că se va consulta cu Comisia Europeană

În Italia, guvernul promite că se va consulta cu Comisia Europeană. Presiunile din partea industriei sporturilor de iarnă sunt foarte mari. Hotelurile, pensiunile, școlile de schi, sunt amenințate cu falimentul, dacă nu vor putea funcționa de sărbători.

În Elveția, stațiunile de schi sunt deschise

În Elveția, stațiunile de schi sunt deschise. Există însă cantoane cu unele restricții privind localurile și activitățile în spații închise. Oamenii au nevoie de munte, iar o vacanță la schi nu poate decât să le facă bine fizic și psihic, sunt de părere medicii elvețieni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS