18.3 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDin ce în ce mai multe ţări se axează pe testele rapide, în aşteptarea vaccinului anti-COVID

Din ce în ce mai multe ţări se axează pe testele rapide, în aşteptarea vaccinului anti-COVID

Din ce în ce mai multe ţări se axează pe testele rapide, în aşteptarea vaccinului anti-COVID. Testele rapide permit ca domenii din economie şi din educaţie să funcţioneze în continuare.

Cercetătorii fac eforturi să aducă testele din clinici la noi acasă, unde să ne putem testa singuri cu costuri mici şi într-un timp record. Testul rapid dezvoltat de biologii danezi funcționează simplu, prin prelevarea unei probe de salivă, potrivit stiri.tvr.ro.

”Iau mostră de salivă şi o transfer într-un tub, apoi, după câteva minute iau iau fîşia şi o plasez în acest tub de testare. Apoi se produce reacţia şi rezultatul e gata în zece minute”, spune Lasse Thomson, managerul Bioporto.

Din ce în ce mai multe țări europene optează pentru testări masive

Până la aprobarea unor astfel de teste rapide la domiciliu din ce în ce mai multe țări europene optează pentru testări masive. Este cazul Slovaciei sau al Ungariei, unde autoritățile au demarat un program amplu de testare. Până vineri, 370 de mii de lucrători din domenii esențiale vor fi testați în 17.000 de puncte de testare. Astfel, domenii din economie sau învățământ, cum este cazul creselor, vor putea funcționa fără grijă infectărilor.

”Suntem foarte mulţumiţi pentru această oportunitate. Atât educatorii care lucrează direct cu copiii, cât şi asistentele de la creşă şi personalul administrativ sunt testaţi”, spune Gyorgy Bartalne Toth, directorul unei creșe din Ungaria. Această țară a raportat 3.929 de noi infectari cu coronavirusul în 24 de ore și 117 decese.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS