21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePelerinajul pentru Fecioara din Guadalupe, anulat

Pelerinajul pentru Fecioara din Guadalupe, anulat

Cel mai mare pelerinaj catolic din lume, cel pentru Fecioara din Guadalupe, va fi anulat din cauza pandemiei de coronavirus.

Biserica Romano-Catolică din Mexic a luat decizia ca anul acesta să nu mai fie organizat pelerinajul, pentru a contribui la măsurile autorităților de încetinire a transmiterii coronavirusului, relatează AP.

Consiliul Episcopal al Mexicului a precizat într-un comunicat că basilica va fi închisă în perioada 10-13 decembrie. Fecioara este sărbătorită pe 12 decembrie și, iar aglomerația în Mexico City începe cu câteva săptămâni înainte, de când vin pelerinii, milioane dintre ai adunându-se în oraș, din toate colțurile Mexicului.

Biserica a recomandat ca „sărbătorile din Guadalupe să se desfășoare în biserici sau acasă, evitând adunările, iar populația să ia măsurile sanitare corespunzătoare”.

Episcopul Salvador Martínez a declarat recent într-un videoclip difuzat pe rețelele de socializare că chiar și 15 milioane de pelerini vizitează biserica, în primele două săptămâni ale lunii decembrie.

Mulți dintre pelerini ajung pe jos, unii purtând statui și desene, reprezentări ale Fecioarei Maria la scară mare.

Bazilica deține o imagine a Fecioarei despre care se spune că s-a imprimat în mod miraculos pe o mantie a unui țăran, Juan Diego, în 1531.

Biserica a recunoscut că 2020 a fost un an dificil și că mulți dintre credincioși doresc să caute consolare în credință, dar oficialii acesteia au spus că restricțiile anti-coronavirus nu permit un pelerinaj care nu permite păstrarea distanțării.

Mexicul a raportat peste 1 milion de infecții cu noul coronavirus și 101.676 de decese, înăsprind măsurile sanitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS