11.4 C
Craiova
miercuri, 21 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustria nu vrea să închidă pârtiile de schi de sărbătorile de iarnă

Austria nu vrea să închidă pârtiile de schi de sărbătorile de iarnă

Austria se opune propunerii autorităţilor italiene de a se închide pârtiile de schi din întreaga Europă în perioada vacanţelor de sărbătorile de iarnă, în ideea de a opri răspândirea pandemiei de Covid-19, transmite DPA, citată de agerpres.

„Pentru industria turistică din Austria şi turismul său de iarnă, pandemia de Covid-19 este o enormă ameninţare din orice punct de vedere, atât al sănătăţii, dar şi economic”, a declarat astăzi ministrul austriac al Finanţelor, Gernot Blümel. Potrivit acestuia, închiderea pârtiilor de schi ar însemna venituri pierdute de ordinul a 2,4 miliarde de euro în cele trei săptămâni de vacanţă din preajma Crăciunului.

„Dacă UE vrea cu adevărat acest lucru, va trebui să plătească”, a spus Gernot Blümel, apreciind că UE va fi nevoită să acorde despăgubiri echivalente cu 80% din aceste venituri, în linie cu schema de ajutor adoptată de guvernul austriac pentru companiile afectate de Covid-19.

Italienii vor să se interzică vacanţele la schi în toată Europa

Anterior, premierul italian Giuseppe Conte a spus că italienii nu vor mai putea să-şi petreacă vacanţa de Crăciun la schi din cauza pandemiei de Covid-19. Conte a declarat că a pledat pentru „coordonare europeană” pe această temă, în discuţiile recente cu cancelarul german Angela Merkel, preşedintele francez Emmanuel Macron şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

„Dacă pârtiile trebuie să rămână închise, acest lucru ar trebui să se aplice întregii Europe”, a declarat astăzi preşedintele regiunii Veneto, Luca Zaia, pentru ziarul Corriere della Sera.

„Nu puteţi interzice schiul în Tirolul de Sud (Italia) şi permite accesul în Carintia (Austria). Ar fi o glumă inacceptabilă”, a mai spus Zaia.

Staţiunile de schi din Italia generează venituri anuale de circa 11 miliarde de euro, dintre care o treime provin din vacanţele petrecute de italieni în Alpi şi Dolomiţi de Crăciun şi Anul Nou. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS