16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateToate instituţiile de învăţământ din Pakistan vor fi închise după apariţia celui de-al doilea val de COVID-19

Toate instituţiile de învăţământ din Pakistan vor fi închise după apariţia celui de-al doilea val de COVID-19

Toate instituţiile de învăţământ din Pakistan vor fi închise pentru mai mult de o lună după apariţia celui de-al doilea val de COVID-19. Acesta pune o şi mai mare greutate asupra sistemului fragil de sănătate din ţară.

Toate şcolile, colegiile, universităţile şi seminariile islamice vor fi închise de miercuri și până pe 10 ianuarie, a declarat la Islamabad ministrul educaţiei Shafqat Mahmood, potrivit Agerpres.

Instituţiile de învăţământ vor trece la cursuri online în luna de dinaintea perioadei de sărbători – 25 decembrie -10 ianuarie, a spus ministrul.

Luna trecută a fost reintroduse noi restricții


Închiderea şcolilor survine în urma deciziei guvernului de luna trecută privind reintroducerea de noi restricţii, precum purtarea obligatorie a măştilor şi instituirea carantinei în zone cu un număr mare de cazuri de COVID-19.

Peste 2.700 de noi infecţii au fost raportate duminică în Pakistan

Peste 2.700 de noi infecţii şi 34 de decese au fost raportate duminică în Pakistan, conform statisticilor oficiale.

Aproximativ 7,4% din persoanele testate duminică au avut un rezultat pozitiv

Aproximativ 7,4% din persoanele testate duminică au avut un rezultat pozitiv, comparativ cu mai puţin de 1% în iulie.

Aproape 377.000 de persoane au fost infectate până acum la nivel naţional, dintre care 7.800 de decese, conform statisticilor naţionale.

Cel puţin 75 de medici şi paramedici au fost testaţi pozitiv la COVID-19 în oraşul Peshawar


Cel puţin 75 de medici şi paramedici au fost testaţi pozitiv la COVID-19 în oraşul Peshawar şi spitalele din Islamabad erau copleşite de numărul mare de pacienţi care avea nevoie de internare la terapie intensivă.

Situaţia în oraşele cu un număr mare de locuitori, precum metropola Karachi cu aproximativ 20 de milioane de locuitori, sunt extrem de expuse riscului, potrivit Asociaţiei Medicale din Pakistan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS