12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞeful FMI le-a cerut liderilor G20 menţinerea stimulentelor, deoarece economia mondială ''nu a depăşit perioada critică''

Şeful FMI le-a cerut liderilor G20 menţinerea stimulentelor, deoarece economia mondială ”nu a depăşit perioada critică”

Kristalina Georgieva, directorul general al Fondului Monetar Internaţional, le-a cerut liderilor G20 să menţină măsurile de stimulare, deoarece economia globală „nu a depăşit perioada critică”, potrivit Reuters.

„Apreciez eforturile tuturor ţărilor G20 de a adopta decizii fără precedent pentru a atenua impactul pandemiei de coronavirus (COVID-19) – inclusiv măsuri de sprijin monetare şi fiscale – care au ajutat la prevenirea unor falimente masive şi chiar la adâncirea crizei”, a declarat oficialul FMI, după reuniunea virtuală a liderilor G20.

„Subliniez că nu a fost depăşită perioada critică în actuala criză“


„De asemenea, subliniez că nu a fost depăşită perioada critică în actuala criză. De acum înainte, cooperarea va fi şi mai importantă”, a afirmat Georgieva. Aceasta le-a cerut liderilor G20 să menţină măsurile de sprijin pentru mediul de afaceri şi angajaţi „până la încheierea crizei sanitare”.

„Ele nu trebuie retrase prematur. Este momentul pentru a pregăti investiţii sincronizate în proiecte de infrastructură ecologică şi digitală pentru a stimula redresarea economiei şi pentru îndeplinirea obiectivelor climatice”, a explicat directorul general al Fondului Monetar Internaţional.

Luna trecută, FMI a estimat că economia mondială se va contracta cu 4,4% în 2020

Luna trecută, FMI a estimat că economia mondială se va contracta cu 4,4% în 2020, urmând să înregistreze o creştere de 5,2% în 2021.

De asemenea, Kristalina Georgieva a cerut implementarea rapidă şi eficientă a noului cadru stabilit de G20 pentru suspendarea plăţilor aferente serviciului datoriei celor mai sărace ţări din lume. Aceasta a avertizat că şi alte state au nevoie de ajutor.

„Este esenţial să fie operaţionalizat rapid şi eficient acest cadru”, a afirmat Kristalina Georgieva, după ce s-a adresat liderilor G20 (grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente).

„Mai mult, trebuie de asemenea să ajutăm aceste ţări care nu beneficiază de reglementările din noul cadru pentru a-şi rezolva vulnerabilităţile legate de nivelul datoriei, astfel încât economiile lor să devină mai reziliente”, a declarat oficialul FMI.


ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS