8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproximativ 20.000 de cazuri de infracţiuni legate de COVID-19, anchetate de procurorii din Germania

Aproximativ 20.000 de cazuri de infracţiuni legate de COVID-19, anchetate de procurorii din Germania

Aproximativ 20.000 de cazuri de infracţiuni legate de noul coronavirus sunt anchetate de procurorii din Germania, relatează astăzi cotidianul german Die Welt.

În Germania, s-au înmulțit masiv, în ultimele luni, infracțiuni precum comercializarea de măşti sanitare contrafăcute; postarea online a unor informaţii false; fraude cu subvenţii pentru limitarea efectelor epidemiei de COVID-19 şi tratamente anticoronavirus neautorizate, a explicat şeful Asociaţiei magistraţilor germani (DRB), Sven Rebehn, conform stiri.tvr.ro.

Anchetele în cazurile de infracţiuni legate de COVID-19 se vor finaliza în cursul anului viitor, potrivit DRB.

Cele mai multe astfel de cazuri, consemnate numai în landul Renania de Nord-Westfalia

Majoritatea cazurilor de fraudă cu subvenţii pentru limitarea efectelor COVID-19 au legătură cu programul de asistenţă din primăvară, încheiat în 31 mai. Cele mai multe astfel de cazuri, circa 7.500, au fost consemnate numai în landul Renania de Nord-Westfalia.

Pe poziţia următoare se plasează Berlinul

Pe poziţiile următoare se plasează capitala federală, Berlin, cu peste 4.500 de dosare legate de noul coronavirus, şi landul Bavaria, cu 2.200 de cazuri.

DRB a anunţat că începând din martie aproximativ 6.000 de cazuri au ajuns la tribunalele administrative.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS