13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePortugalia: Restricții în preajma a două sărbători naționale

Portugalia: Restricții în preajma a două sărbători naționale

Portugalia va interzice circulaţia în plan intern şi va închide şcolile în preajma a două sărbători naţionale în încercarea de a reduce răspândirea COVID-19 înainte de Crăciun, conform anunţului făcut sâmbătă de premierul Antonio Costa, transmite Reuters.

Circulaţia între localităţi va fi interzisă din 27 noiembrie, ora 23.00, până pe 2 decembrie, ora 5.00, în preajma sărbătorii de 1 decembrie, de Ziua Restaurării independenţei faţă de Spania. Pe 4 decembrie, ora 23.00, până pe 9 dcembrie, ora 5.00, pentru sărbătoare de pe 8 decembrie, Sărbătoarea concepţiei imaculate a Fecioarei Maria.

Şcolile se vor închide luni înainte de ambele sărbători, în timp ce companiile trebuie să închidă mai devreme. Angajatorii sunt încurajaţi să le ofere lucrătorilor liber pentru a reduce la minimum activităţile de călătorie.

Alte măsuri restrictive

Purtarea măştii, deja obligatorie în spaţiile comerciale închise şi în public, devin acum obligatorii şi la locul de muncă, a mai anunţat premierul Costa.

Totodată, se vor înmulţi verificările pentru ca autorităţile să se asigure că cei care pot, lucrează de la distanţă.

Interzicerea circulaţiei pe timp de noapte şi carantina în week-end după ora 13:00 sunt deja măsuri în vigoare în 191 de municipalităţi, începând cu 9 noiembrie. Aceste măsuri vor fi prelungite în 174 de municipalităţi cu rate de infectare deosebit de ridicate pentru încă două săptămâni.

Sâmbătă, Portugalia a raportat 62 de decese şi 6.472 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, mai ales în nordul ţării.

În total, au fost raportate 255.970 de cazuri de infectare şi 3.824 de decese.

Această ţară cu o populaţie de aproximativ 10 milioane de locuitori ocupă locul al şaptelea în Europa în privinţa numărului de cazuri la 100.000 de locuitori şi locul al 14-lea în privinţa numărului deceselor, conform datelor furnizate de Centrul european pentru prevenirea şi controlul bolilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS